otvarqne-na-vrataВ случай, че застанете пред затворена врата, ако ключът е изгубен, счупен или забравен в къщата, можете да се помъчите сами да яотключите или да се свържете с ключар, защото има голям риск да съсипете вратата.

  1. Как работят ключарите при отваряне на вратите

Всяка ключарска фирма има голям опит и знае как да се справи с непокорните заключващи механизми и разполагат с необходимите инструменти. Опитните майстори ще се справят с всякакви проблеми и ще помогнат да се върне работоспособността на вратата.

За да отворите входната врата, ще трябва да потвърдите правото си на достъп до къщата или апартамента. Това може да бъде с паспорт и регистрация на посочения адрес или документ, потвърждаващ собствеността. Операцията може да се извърши в присъствието на двама свидетели.

Разновидности на заключващите механизми

Лостовите механизми, те се отварят с главни ключове или импровизирани средства. Работата на ключалката се основава на факта, че едната брада на ключа повдига лостовете, а втората премества напречните лостове. В случай на аварийно отваряне последователността на действие се обръща. Първо, напречните греди се притискат, след това лостовете се повдигат с кука.

При метода за отваряне със сила в ключалката се поставя подходящ ключ или заготовка и лостовете се избиват със силни удари. Методът се счита за ефективен, но отнема време. Бравите могат да се отварят с отвертка. В пролуката между крилото на вратата и рамката на вратата се поставя импровизиран инструмент. След това, натискайки инструмента, те се опитват да изместят езика.

За да отворите ключалката, трябва да пробиете дупка на мястото на тайника. Поставете в него огъната кука и я завъртете. При правилно действие всички лостове ще се задвижат свободно.

За да отворите цилиндрични брави, лесно е да го направите с главни ключове. Те се състоят от две части. Едната е L-образна с плосък език, а другата прилича на кука. Първият инструмент се вкарва в горната част на ларвата и се завърта, когато се отваря. По това време вторият се натиска на свой ред върху щифтовете, опитвайки се да намери комбинацията. След правилно извършени манипулации вратите ще се отворят.

Как да отворите ключалката на входната врата без ключ по радикален начин. Например, пробийте 5 мм отвори под ключалката. Вместо ключ поставете отвертка и завъртете механизма. Ключалката може да бъде унищожена при отключване. Външната облицовка се отстранява от вратата, за да позволи достъп до сърцевината. Цилиндърът се затяга с клещи върху изпъкналата част и се люлее, докато се отвие. Другата половина се изтласква навътре. След това опипват напречната греда и я преместват обратно. Разбитото от джейл устройство вече няма да бъде възстановено и ще трябва да бъде заменено.