car-keys-1234786_1280

Система за двойно заключване включва: BMW, AUDI, VW, SKODA, OPEL, FORD и някои други.

Двойното заключване е система, която заключва вратите както отвън, така и отвътре. Такава система е допълнителна защита срещу кражба: дори ако похитителят счупи прозорец, той няма да може да отключи вратата на колата отвътре чрез дръжката.

По време на аварийното отваряне на такава кола няма да е възможно да се използват различни непрофесионални методи, като например избутване на вратата и засягане на вътрешната дръжка: брава, която работи отвътре, няма да ви позволи да отворите ключалката по този начин.

Възможно е да отворите такава кола само чрез бравата на вратата, а при липса на ключ това може да стане само със специален инструмент. Но това не означава, че всеки човек, получил този специален инструмент в ръцете си, може лесно да отвори такава ключалка. Основната роля в такава ситуация имат уменията и естествения майсторлък на ключаря.

Ето, пример от практиката. Поредното обаждане от автокъща, която продава скъпи чужди автомобили: ключовете на товарен автомобил бяха затворени в автомобила, а купувачът скоро трябва да го вземе. След пристигането на професионален ключар се оказа, че вече са били посещавани от майстори – аматьори от фирми фантоми, които примамват клиентите с ниска цена за отваряне на автомобил. Но пред тях стои задачата: за да се предотврати всяко „натискане и дърпане“ на вратите, отварянето е необходимо само през ключалката без повреди!

Това разграничава специалистите от онези, които се наричат само „професионалисти” …

Разбира се, ситуациите са различни, както и условията, при които трябва да работите. Това могат да бъдат лоши метеорологични условия (например обилен дъжд или силен студ), включително ситуации, когато трябва да отворите колата възможно най-бързо. Пример е случаят с пушек, който е започнал, и възможен пожар поради късо съединение в окабеляването. Трябва бързо да се отвори колата и да се изключи захранването, като се изключи клемата на акумулатора.

Друг случай, при който двегодишно дете се заключва с ключове вътре в колата. Родителите се разсейват за момент и детето натисна бутона на централното заключване. Ясно е, че е избран най-бързият начин за отваряне на колата. Собственикът, ако условията позволяват, той ще започне да отваря колата чрез бравата и само в краен случай ще прибегне до други методи …

Трябва предварително да знаете какъв метод да предприемете за да се отвори колата без повреди. По правило най важно е да се потърси професионалната помощ на ключарите.