winter-landscape-2571788_640

В студено време автоматичното стартиране спира да работи и скенерът показва грешка в ключа или имобилайзер? Въпреки че няма предпоставки: задайте неутрално, както обикновено, натиснете правилните бутони за автоматично стартиране (след освежаване на паметта според инструкциите). В същото време може би забелязвате, че при топла машина проблемът изчезва.

Сигурни ли сте, че автоматичното стартиране не работи поради имобилайзера или ключа?

Ето как това може да се случи и как да разрешите тази или онази ситуация.

За да стартирате колата, е необходимо не само да завъртите стартера на ключа за запалване, но и да „информирате“ паметта на колата, че намотката се извършва с нативен ключ. Нативният ключ се определя от чипа на колата, който е инсталиран вътре в главата на ключа.

За осъществяване на автозапалването сигналът към стартера се предава, заобикаляйки превключвателя на запалване. Но как вървят нещата с чипа на имобилайзера, защото без неговите данни стартерът ще се върти, но колата ще откаже да запали?

За да симулирате наличието на чип вътре, инсталирайте така наречения байпас на имобилайзера, в който поставят или предварително копиран чип за ключове, или пълноправен чип ключ.

Причините за проблемите.

  1. Байпасът на имобилайзера е антена, която предава данните от чипа до мястото, където е необходимо по време на автозапалването. На външен вид линейният слой е пластмасова кутия с проводници и платка, която усилва сигнала за предаване.

Обезопасител на имобилайзера

За да изразходват по-малко пари при монтаж и да получат по-голяма печалба от клиента, някои монтьори слагат аларми от самия скенер на имобилайзера . Те извиват медна тел във вид на антена (спирална намотка), поставят чип в ключа и монтират това под таблото, далеч от очите на клиента.

Съвсем очевидно е, че устройство за предаване на сигнал, направен „на коляно“, рано или късно започва да дава проблеми. По-често – в студено време и това се случва без видима причина.

Решението на проблема е закупуването на фабричен пакет за имобилайзер и връзката му към съществуваща алармена система.

  1. Когато инсталирате аларма с автоматично стартиране, трябва да се постави или специално направен чип за автозапалване, или пълноправен чип ключ.

Факт е, че нискокачествените евтини чипове в студено време губят капацитета си. С други думи: при студено време антената губи способността си и не може да подаде правилната парола на сканера. Когато загреете машината, се връщат към живот.

Направете висококачествен чип за автозапалване, което определено няма да ви изневери в студа!