s-l400Възможност за избор на комбинация от 3 метода за идентификация.

Когато използвате биометрични устройства, разпознаването на човека става по различни начини: Чрез биометрично сканиране на пръстови отпечатъци, въвеждане на кода, присвоен от служителя, или използване на лична карта.

Не е изключена комбинация от две или повече възможности за идентификация. За да излезете от сградата, оборудвана с биометрична ключалка, е достатъчно да използвате обикновена дръжка на вратата. Не е изключено да се използва механичен ключ, например в случай на аварийно заключване на вратата.

Всяко устройство може да запише от 500 изображения на пръстови отпечатъци, 100 кода и 30 000 записа в електронен журнал. Възможно е да се работи и в гост режим, при който заключването е деактивирано.

Отпечатък с висока скорост

Скенерът за пръстови отпечатъци се използва широко биометрични брави. Това е оптичен сензор, който не използва силиконов субстрат в своя дизайн. Благодарение на присъствието си, разделителната способност на скенера за пръстови отпечатъци е 500.

Тъй като системите използват модерни модули и най-новите технологии за разпознаване на пръстови отпечатъци, се осигурява изключително ниско време за четене (до 1,5 s). Биометричните брави  са изключително издръжливи и защитени от механични натоварвания. Вероятността за системна грешка по време на идентификация е изключително ниска.

Лесно управление на биометричните устройства

Моделите с докосване са оборудвани с дисплей с интуитивно меню. Такива устройства са много надеждни и ще издържат дълго време, а поради ниската си консумация на енергия и способността за програмиране са в голямо търсене.

Когато използвате биометрични брави, не е необходимо напълно да изчистите базата данни, за да редактирате или изтриете отделни шаблони. Има три нива на достъп до устройствата – администратор, мениджър, потребител. С това разграничаване можете лесно да разпределите правомощията за работа с ключалката за всички служители на организацията.

По-дълъг живот на батерията

Когато монтирате брава, дръжката на вратата неизбежно ще бъде заменена с биометрична система за заключване. Елемент като наклонен език е отговорен за заключването на вратата. Използването на вместими самостоятелни батерии в устройствата позволява тяхната непрекъсната работа, независимо от мрежата за захранване. В този случай имаме работа с 4 алкални батерии с напрежение 1,5 волта.

Тази конфигурация позволява до 50 000 отваряния на вратите. Щом нивото на батерията спадне до критично ниско, на дисплея на устройството се появява съобщение.

Ефективна защита срещу външни влияния

Маржът на безопасност на устройствата ви позволява да ги предпазите от повечето физически влияния. Тя се основава на структура от цинкова сплав, а върху повърхността се нанася специализирано покритие.

Не е чудно, че такива покрития се използват и във военното корабостроене, тъй като тяхната здравина гарантира експлоатационния живот на устройството до 20 години. Използването на нанотехнологиите извежда надеждността на тези устройства на ново ниво.

По правило всички системи осигуряват защита срещу статично електричество, физическо въздействие, вибрации. Всички тези мерки гарантират ефективната непрекъсната работа на биометрични брави от този тип.