През последните 10 години общият дял на китайските стоки нарасна толкова много, че започна сериозно да се конкурира с местните пазари за продажби. Тенденцията засегна не само електрониката и домакинските уреди, но и заключващите механизми на входните и интериорните врати. Като цяло ситуацията е съвсем логична:

  • Ниска цена;
  • Добър дизайн;
  • Богат избор на модели;
  • Бърза доставка;
  • Прост монтаж.

Освен това през последните години китайските производители сериозно повдигнаха летвата за качество и дълготрайност на продуктите, поради което фразата „Произведено в Китай“, придобила своята болезнена точка, вече не е синоним на потребителски стоки.

Масивният външен вид на врати предизвика повишено търсене на брави за китайски метални врати, тъй като оригиналните заключващи механизми все още има какво да се желае. Но тогава излиза първият проблем – несъответствието на азиатските и европейските стандарти по отношение на монтажа на брави. Но пазарът не стои неподвижно и затова днес е възможно да се избере алтернативен модел без проблеми.

Вече се предлагат подходящи брави и хардуерни продукти на достъпни цени. Бравите осигуряват високо ниво на защита срещу хакване и крадци. Бравите ще повишат сигурността на къщата, офиса, апартамента, склада без охрана.

Дизайнерски разлики на китайските врати

Бравите на входните метални китайски врати, както и интериорните врати се различават от европейските в редица технически аспекти:

Наличието на 2-а заключващи механизма (първичен и вторичен). Основната ключалка за вратичка за китайска врата често се комбинира с двустранна дръжка на вратата, която контролира ключалката. Такива врати се отварят от двете страни. За да се сведе до минимум механичното напрежение и повреди, бравата е защитена от бронирани плочи. Като допълнителна защита е монтирана втора брава с лостов или цилиндров механизъм. Възможно е да го отворите или затворите само отвътре;

Метод на заключване (автоматично или механично). Механиката се затваря само с ключ. Автоматите не изискват ключове за тези цели, тъй като завъртането на дръжката е достатъчно. Единственият нюанс на автоматичните брави е рискът от случайно заключване на вратата;

Размери на монтиране. Китайските брави и цилиндри имат нестандартни размери (не отговарят на стандарта). Ако заключващата система не е в ред, тя трябва да бъде премахната и след това потърсете аналог.

Ние ключарите работим с всякакъв вид заключващи механизми и брави. Предоставяме консулт на клиентите, които търсят качествени заключващи продукти от китайски или местни производители. Искате ли да замените стандартните брави и да изберете трайна алтернатива? Тогава добре дошли при нас.