remont-na-kliuchalkaЗа врати вътре в къщата не е необходимо заключващо устройство. Вътрешните врати по правило са оборудвани със затворени дръжки. Последните осигуряват плътно затваряне на вестибюл с крила към рамката. Малко приспособление за щракване е достатъчно, за да поддържа мрежата затворена. Механизмът се задейства чрез завъртане или натискане на дръжката, той се избира според дизайна и собствените му предпочитания. За интериорни врати се предлагат ключалки без фиксиране с различни видове езици, които могат да бъдат закупени отделно или в комплект с дръжки.

Модели от 54 серии

Продуктите са оборудвани с метален език от наклонен тип. Те са оборудвани с 8 мм квадратен щифт. Ширината на калъфа за продуктите от тази серия е класическа и съответства на 25 мм. Те могат да бъдат монтирани върху крилото на вътрешната врата с класически размер. Дължината на кутията е 45 мм и този параметър трябва да се вземе предвид при избора на дръжка. Езикът е настроен в движение, с други думи, крие се в случая, когато дръжката се натисне 45 градуса. Когато вратите се затворят, се чува характерно щракване.

Ключалки с метален език от серия 54 могат веднага да бъдат закупени в комплект с дръжки на ниво. Такива модели са представени в различни стилове и цветове.

Сред устройствата, които осигуряват безшумно затваряне на вратите, има ключалки с пластмасов език. Разликата е в материала, от който е изработен езика. Устройство с пластмасов държач е сравнително ново на пазара на хардуер за врати, но благодарение на своята функция се затваря безшумно, вече стана доста популярно. Такива ключалки без фиксиране са монтиране в детските стаи, те са в търсенето в детските градини и болниците.

Можете да изберете пластмасова ключалка по цвят, производителят предлага тази серия в различни цветове. Моделите се отличават с нюанс на предната част, реципрочно ниво и цвета на езика.

Модели от серия 58M

Продуктите са оборудвани с магнит държач. Дизайнът на резето е магнитна лента, монтирана върху кутията, и корпус с магнит за език, който се вкарва вътре в платното. Предимствата на този тип ключалки са достатъчни:

  • Платното с магнитен механизъм се затваря без потрепване и неравности, най-доброто използване на такова капаче са вратите на детските стаи;
  • Крилото се затваря спонтанно, когато попадне в областта на магнитното действие;
  • Когато вратата или кутията се деформират, магнитната ключалка все още ще държи вратата;
  • Крилото е напълно защитено от блокиране на устройството;

Езикът на магнита не стърчи отвъд края на мрежата, което означава, че не може да повреди рамката.

Продуктите се различават по естетичен вид, цветът на предните и реципрочните нива могат да бъдат избрани според цвета на вратата или други фитинги.

Магнитните модели 58M могат да бъдат монтирани заедно с дръжки, те са избрани според размера на напречното сечение на квадратна пръчка. Разстоянието на дръжката от края на мрежата също се взема предвид.

Как да изберем качествена ключалка

Всеки продукт, включително ключалки без фиксиране, трябва да отговаря на характеристиките на производителността. Само тогава това устройство ще бъде издръжливо и практично. Когато избирате устройство, което държи вратата, обърнете внимание на:

  • Сила;
  • Принцип на действие;
  • Функционалност;
  • Антикорозионно покритие;

Съвпадение на цветовете

Всички ключалки без фиксиране с напречна греда, изработена от метал, пластмаса и магнит, отговарят на международните стандарти, имат корозионно устойчиво покритие. Устройствата с магнит са проектирани за 500 хиляди цикъла на работа, с пластмасов и метален език – за 200 хиляди, което се потвърждава от сертификат.