входна-вратаЗа по-голяма безопасност може да се инсталират дистанционно заключване на входната врата. Тази последна технологична възможност е в състояние да осигури най-висока степен на защита на вашия имот. Заключването се управлява  дистанционно, като се използва електромеханичен ключодържател или електромагнитна карта. Тази система осигурява заключване и отключване на входната врата с помощта на електромеханичен задвижващ механизъм или електромагнитна ключалка, свързана към обща система за взаимодействие.

Към днешна дата се практикува инсталирането на няколко опции за дистанционни ключалки на входната врата:

– Заключване на вътрешния патрон

– С цилиндров механизъм по евростандарт.

Скритото дистанционно заключване има редица предимства: Не се забелязва, лесно се използва, има такива качества като висока секретност и надеждност. Скритото дистанционно заключване може да бъде:

A) Жична

Б) Безжична връзка

Задвижването на механизъма е монтирано в края на крилото на вратата, подобно на обикновена брава, кабелите от него се изтеглят през вратата и излизат чрез гъвкав преход към непрекъснато захранващо устройство. Захранващият блок с вградена акумулаторна батерия е свързан към 220V мрежа.

Опцията за безжично заключване е монтирана и на входната врата, а най-важното предимство е, че не се нуждае от захранване, тъй като захранващото устройство с контролера е инсталирано в самия диск. Заключващият механизъм е захранван с батерия.

Блокировката се управлява от електрически задвижващ механизъм, който е монтиран на цилиндровата брава (ключът трябва да бъде поставен вътре), задвижващото устройство, когато е активирано, може да завърти ключа, според принципа на нормално завъртане с ключ. Има модели, в които електронната система е интегрирана в корпуса на ключалката и заключва главната механична система. Това ви позволява да контролирате допълнително отварянето на ключалката. Електронната система чете приемащия сигнал от ключовото устройство, картата, пръстовия отпечатък и след това отключва заключващото устройство.

Предимствата на дистанционното електронно заключване включват:

  • – Отсъствието на ключалката – това го прави неуязвим при кражба с взлом или чрез други механични средства. Отвън, при затворена врата, е трудно да се определи местоположението на задвижващия механизъм.
  • – Автоматична система, не изисква директна връзка с електрическата мрежа. В случай, че крадецът иска да изключи захранването, ключалката ще продължи да работи автоматично поради вградената батерия.
  • – Максимална защита от сканиране и повишена секретност, променящ се код при промяна след всяко отваряне;
  • – Системата ви позволява да променяте кода неограничен брой пъти;
  • – Информационните звукови сигнали на дисплеи дават възможност да се следи работата на ключалката;
  • – Ключалката се управлява от дистанционно управление, батерията на която трае почти 5 години, а в ключалката батерията с 10-кратно заключване ще продължи около година.

Дистанционните ключалки са тествани за електромагнитна съвместимост и отговарят на всички европейски стандарти. Също така, ако решите да инсталирате такава ключалка, трябва да се помни, че такъв модел не трябва да бъде подлаган на овлажняване, а самата конструкция трябва да се използва само в сухо помещение, в противен случай може да настъпи повреда на конструкцията и да доведе до други опасни последствия.

След проучване на всички нюанси на брави с дистанционно управление, се препоръчва внимателно да се проучи ръководството с инструкции, което ясно описва всички правила за грижа и използване на този дизайн.