Домофонът отдавна е престанал да бъде само устройство, чрез което можете да говорите. Съвременните домофони са многофункционални системи, които освен че говорят с посетител, могат да записват и случващото се от няколко камери, а вие можете дистанционно (чрез интернет) да наблюдавате всичко, което се случва във вашето стълбище или на територията на вашата сграда.

Характеристики на комплекта домофон + камери

Можете да закупите комплект домофон + камери за различни обекти – за селска къща, голям офис, апартамент, търговско съоръжение.

Цената на един комплект зависи от следните параметри.

Броят на камерите в комплекта и възможността за разширяване на системата с допълнителни камери. В такава система камерите се управляват централно и изображението се показва на монитора едновременно или с превключване.

Рекордерът може да осигури едновременно запис. Вид предаване на сигнала от камерите към контролния панел. Може да бъде окабелен и безжичен, а също и да комбинира двата метода.

Тип и дизайн на използваните камери.

Това могат да бъдат куполни камери, микро, IP камера с отдалечен достъп, външни камери с висока якост. Всяка е за собствените си цели, а изборът зависи от обекта на наблюдение.

Качествени параметри на камерите.

Това включва резолюция, скорост на запис, тип матрица, ъгъл на гледане на обектива. Ако имате нужда от ясна и подробна картина, по-добре е да изберете камери с високи стойности на тези индикатори.

Наличието на дисплея и неговите параметри.

За удобно управление на такава система е много полезен добър монитор в панела на устройството. Тук важните параметри са: разделителна способност, цветово възпроизвеждане, наличието на сензорен екран.

Методи за записване и съхраняване на материали.

Интеркомът може да използва собствената си памет, подвижна карта, да предава видео поток дистанционно чрез мрежов протокол. Възможности за отдалечена връзка с камери.

Външните камери и модерните IP камери могат да предават видео поток в реално време, а потребителят може да се свърже с функционалността и настройките на устройството от своя компютър или мобилен телефон.

Запис чрез сензор за движение.

Това ще осигури функции за сигурност, в допълнение, потребителят няма да пропусне никакви събития. Детекторите за движение в камерите автоматично ще включват видеозапис, веднага щом бъде открита активност в зоната им на покритие.

Допълнителни функции.

Те включват свързване на нови монитори и комуникация между домовете между панели, телефонен секретар, функция на рамката за снимки и други опции.

Сила на корпуса на устройството и вид на тяхното изпълнение.

Антивандален панел със силни камери на открито, мини дисплей с вградени или замаскирани камери. Има много опции. Както и стиловете на външен вид на устройствата в комплекта. Няма да е проблем да изберете какво ще подхожда най-добре на интериора.

Отзиви на клиенти.

В допълнение към характеристиките на производителността си струва да обърнете внимание и на коментарите и отзивите на хора, които са изправени пред задачи за наблюдение, подобни на вашите. Това също ще помогне да се определи избора на комплект.