Устойчивостта на взлом на вратата се влияе от редица фактори: надеждност на конструкцията, качество на материалите, брави и допълнителни защитни механизми. Важно е да се знае, че можете да изберете всяка ключалка. Ето защо трябва да изберете врата със защитна система, която да задържа престъпника за дълго време. Допълнителните механизми за защита на вратите увеличават времето за проникване и се противопоставят на интелигентни и силни методи.

Бронирани подложки

Това е лята конструкция, изработена от здрава метална сплав, която е с дебелина до 8 мм. Най -често се използват в цилиндрични брави, тъй като цилиндърът е по -лесен при пробив или избиване. Бронираната подложка покрива уязвимата част на ключалката и осигурява по -добрата защита. Бронираната подложка предпазва ключалката от взлом, дори от удари.

Бронирана плоча

Този защитен механизъм се използва при лостови брави. При тях е особено важно да се защити болта. Брониращата плоча е разположена над рамката и предотвратява пробиването. Ако нападател реши да счупи лостона брава, той ще създаде ненужен шум и ще привлече вниманието на съседите.

Девиатори

Когато ключалките са затворени, от крилото на вратата излизат допълнителни заключващи точки – девиатори. Благодарение на девиаторите вратата е фиксирана отгоре и отдолу и е трудно да се свали от пантите. Крадецът ще трябва да обиколи целия периметър на платното, тъй като не знае точно къде се намират девиаторите.

Въртяща се закалена лента в ригела

За да отвори врата с лостова брава, крадецът може да среже напречните греди. Въртящият се закален прът в ригела предпазва от този метод на взлом.

Перфокарта

В наши дни все по -често се произвеждат цилиндрични брави с перфориран ключ (перфокарта). Вместо зъби, такъв ключ има прорез под формата на дупки. Тайната на перфокарта може да достигне от 2 до 4 милиона комбинации и дори повече. Това означава, че трябва да преминете през няколко милиона ключа, за да отворите ключалката.

Система „Лабиринт“

Заключването на лоста може да се отвори с главни ключове. Крадецът с помощта на ключалка се опитва да намери позицията на плочите на лоста, която биха заели при отваряне с ключ. Системата „Лабиринт“ предпазва вратата от отваряне с главни ключове.

Нека обобщим

Ако безопасността е важна за вас, тогава ще бъдат подходящи допълнителни механизми за защита на вратите. Те ще повишат устойчивостта на вратата срещу взлом, предпазвайки ви от силни и интелигентни методи за взлом.

Бронята предпазва ключалката от пробиване.

Девиаторите допълнително фиксират вратата, което затруднява изваждането й от пантите.

Въртящата се закалена щанга в напречната греда е устойчива на рязане през напречната греда.

Невъзможно е да се съпостави ключ с ключалка с перфорирана карта (перфориран ключ), за да се отвори вратата.

Като правило, допълнителните защитни механизми са включени във вратите като опция. Ето защо, когато избирате врата, не забравяйте да се консултирате с търговеца не само за класовете брави и техните защитни свойства, но и за възможните опции.