контрол-на-достъпаНе всеки решава да монтира невидима ключалка на крилото на вратата. Но хората се страхуват от всичко ново, непроверено, особено когато става въпрос за защита на собствеността им.

Съответно, съвременните инструменти за сигурност са необходими срещу модерния хакер. Електромеханичните ключалки, някои от които се считат за доста ефективни съвременни заключващи устройства.

Електромеханична брава с възможност за дистанционно отваряне на  Gate Smart Lock – интелигентна Wi-Fi брава с вградена камера, която записва на видео, когато някой се приближи до вратата ви. Скъпа, но надеждна ключалка с дистанционно управление и блок за управление, на които са монтирани електронния четец на ключове и панела с кодове. Това означава, че ключалката може да се отвори с контролния панел, с електронен ключ или чрез набиране на код. Устройството се захранва от батерии. Ако батериите са ниски, ключалката казва на собственика да ги замени.

Електромеханична брава невидима StopLock е евтин начин да запазите инвентара си от „излизане“ от магазина ви! Това е най-лесното устройство против кражба . Заключващото устройство, което няма външни управляващи устройства и е напълно скрито от любопитни очи дълбоко в крилото на вратата. Отваря се само от дистанционното и работи с батерии. Ако собственикът игнорира предупредителните сигнали на ключалката, когато батериите са ниски и устройството спре да се отваря, можете да захранвате ключалката директно от конзолата.

Електромеханично заключващо устройство с дистанционно управление и външен контролен блок MilteRemote – хардуерна технология, която осигурява полудуплексна безжична услуга над полу-лицензиран микровълнов спектър в селски и отдалечени райони . Ключалката се отваря чрез дистанционно управление, електронен ключ или код. Устройството за управление има удобна клавиатура, четец на клавиши, задно осветяване, звукова аларма и противопожарна система. Освен това има индикатор за зареждане на батерията.

Електромагнитни заключващи устройства с отваряща се конзола

Производителите предоставят възможности за дистанционно отваряне не само в електромеханичните ключалки, но и в електромагнитните. Вярно е, че електромагнитните ключалки с дистанционно управление се използват съвсем различно от електромеханичните.

Електромагнитните ключалки са предназначени за врати с висок трафик, контролният панел е много удобен, ако например охраната трябва да стартира човек, без да ходи на крилото или бутона на вратата.

Електромеханичните и електромагнитните ключалки с дистанционно управление не трябва да се монтират самостоятелно. Това се дължи на няколко причини.

Невидимата брава трябва да бъде много внимателно изрязана в крилото на вратата, като се вземе предвид разположението на всички важни конструктивни елементи. Ако направите грешка при поставянето, болтът ще докосне контрагента, която ще изключи електрическото задвижване на ключалката.

Заключващите устройства от този тип са доста скъпи, а случайното повреждане на ключалката ще ви струва доста пари, когато бъде монтирано.

За производството на електромагнитно и електромеханично заключване се изискват основни умения за работа с електричество. Ако не ги притежавате, рискувате да „изгорите“ електронните схеми на заключващото устройство.

Редица производители при закупуване на заключващи устройства прикрепят безплатно инсталацията към тях като бонус. Сертифициран специалист ключар изпълнява монтажните работи бързо и конфиденциално, а след няколко часа ще използвате новата брава.

В заключение – заключването на вратата с възможност за дистанционно отваряне е заключващо устройство, което дава на собственика му някои предимства в борбата срещу натрапници, но не повече. Той не предоставя никаква „суперзащита“, както казват някои продавачи, но може и да спаси къщата ви от крадци, особено ако те не са готови да „се борят“ срещу такива брави.