контрол-на-достъпаЕлектронните брави за различни видове врати най-често имат електромеханична тайна. Електромеханичното заключващо устройство комбинира едновременно предимствата на механичните и електронните ключалки. Механичните елементи на ключалката могат да задържат вратата дори и при липса на мощност, докато заключващото устройство може да се отвори и с обикновен ключ.

Въпреки това, при нормални условия, електромеханичните ключалки отварят електронната карта с ключ, кодовата подложка или дистанционното управление, всичко е бързо и лесно.

Вярно е, че тези ключалки имат и минуси.

Тази брава не е предназначена за често отваряне и затваряне (натоварване не повече от 150-400 отваряния на ден).

Бравата с електромеханична тайна не може да понася замръзвания, висока влажност и силно замърсяване. Въпреки че, някои модели са добре защитени от такива негативни ефекти.

В случай на изтощаване на батерията, трябва да носите със себе си главния ключ, рискувайки да го загубите, което разбира се е много неприятно.

Брави за офиси и хотели с карта

Електронна ключалка с карта –  подходящи за хотели, които имат отличителни черти, известни на хората, които са живели в модерна хотелска стая поне веднъж. Ключът към хотелската стая са магнитни карти, които отварят специална електронна ключалка с тесен профил.

В хотел или здравен център такива брави се използват и за унифициране на ползването от клиента за услугите, за които е платил.

Благодарение на тази карта може да се контролира кой от клиентите на хотелските или офис работниците, къде се намира, какви врати и кога се отварят, какви допълнителни услуги прави.

Удобство, както за потребителите, така и за администрацията

Обобщавайки, отбелязваме, че магнитната ключалка на вратата с електронна карта е отлично заключващо устройство, което не само може да контролира достъпа на хората до една стая, но и да проследява реакцията на определени карти и да записва времето за реакция. С други думи, ако инсталирате такива брави в офиса, можете да наблюдавате времето на пристигане на всеки служител на работа и да записвате неговото пристигане или отсъствия от работа.

Ние сме КЛЮЧАРИТЕ – денонощни ключари, работещи на територията на цяла София. Имаме повече от 20 години опит в ключарските услуги и аварийното отключване. Дори ако Вашата врата е метална или има модерна ключалка или заключващ механизъм, това няма да ни попречи да я отворим, и то без да навредим на самата брава, патрон или механизъм. В  99% от случаите на заключване успяваме да отворим вратата.

Дългогодишният ни опит ни дава възможност да Ви посъветваме да се обърнете към професионален ключар, за да си спестите последващи ремонти по бравата.