ключар в софияТова са специалисти, които се специализират в домашната сигурност и видовете ключалки, използвани в и около къщата. Те са тези, на които бихте се обадили, ако бъдете заключени от дома си или искате да смените ключалките си, след като сте се преместили в нова къща.

Най-често срещаните услуги на жилищния  ключар:

Рязане на ключове

Ключарят трябва да може да изрязва ключове за почти всеки тип заключване. Те могат да извършат това, като направят копия на съществуващия ключ или да направят нов, който да съответства на заключването.

Подмяна на ключове

За да промените ключа за ключалка, ключарят трябва да я отстрани от вратата и да промени конфигурацията на щифтовете и пружините в нея, така че оригиналният ключ вече да не работи. Новите ключове са нарязани, така че да съвпадат с  преконфигурираното заключване.

Ремонтиране или подмяна на развален заключващ механизъм

Ако някоя от ключалките на дома ви се разпадне или е износена, ще трябва да я ремонтирате или да я замените.

Жилищните ключари ще могат да оценят повредената ключалка и да определят дали тя може да бъде поправена или не. Ако не може да бъде отремонтирана, те ще предложат да я заменят и подменят  хардуера.

Монтаж на брави

Ако искате да инсталирате нови заключващи устройства на вратите или прозорците около дома си, един професионален ключар може да направи препоръки за най-добрия тип брави и дръжки за употреба, да ви продаде необходимия хардуер и да извърши инсталацията.

Вграждане или ремонт на врати

Ако имате конкретен тип заключване в дома си, който искате да съвпада при смяната или инсталирането на нови брави, ключарят е най-добрият ви вариант за проследяване, стига механизмът да е все още в производство. Повечето ключари са готови да поръчват хардуер за клиентите си, дори когато не са марка, която те обикновено носят.

Жилищните ключари са добре информирани, а много от тях предлагат различни услуги по безопасност и сигурност, като например проверка на димните и СО детектори и инспектиране на алармените системи.