сигурност на дома

Сменете ключалките

Колко хора имат ключове за новия ви дом? Шансовете са големи, че предишните собственици имат поне един ключ наоколо. Възможно е също да са дали ключове на своите деца, съседи, приятели, роднини, детегледачка, чистачка и кой знае колко други хора. Вашият агент по недвижими имоти все още може да има ключ, както и агентът на продавача. Различни търговци вероятно са участвали в подготовката на дома за продажба и някои от тях може да имат и ключове.

За да сте сигурни, че само хората, до които искате да влезете във вашия дом, могат да го направят, е изключително важно вашият ключар да смени ключалките. Това е прост и евтин проект, който служи като първа отбранителна линия за новия ви дом.

Извършете оценка на сигурността на дома

Сигурността на дома непрекъснато се развива и променя и ако домът е дори на няколко години, е много вероятно да има дупки в сигурността му. Помолете ключаря си да извърши подробна проверка на всички външни врати и прозорци, огради, гаражи, стопански постройки и други подобни, за да определи дали целият имот е възможно най-сигурен. Дори незначителни подобрения като нова брава за ограда или подов сейф могат да допринесат значително за подобряване на сигурността на дома ви.

Поискайте съвет за подобряване на сигурността

Разбира се, съвременните технологии предоставят множество опции за надграждане на вашата домашна сигурност. Помолете вашия ключар да ви посъветва за най-новите услуги за наблюдение на домашната сигурност, интелигентни функции за домашна сигурност, безключови ключалки и други технологични функции. Не е задължително да прилагате всички налични надстройки, но е важно да знаете възможностите си. Попитайте вашия ключар за ценоразпис за характеристиките, които обмисляте, и за неговото или нейното професионално мнение за най-важните подобрения, които да отговорят на вашите нужди.

Преместването в нов дом е натоварено и често преобладаващо време в живота ви. Въпреки това е жизненоважно да не оставяте домашната сигурност да се изплъзне твърде много в списъка ви с приоритети. Създайте връзка с ключар, на когото можете да се доверите, и му позволете да ви преведе през задачите, свързани със сигурността на дома, които идват с покупката на нов дом.