garjna-vrataПадащите ключови устройства за заключване са необичайни ключалки, по-наподобяващи болтове.

Самата брава се състои от мощен долен език, чиято подвижна част е назъбена, тези зъбци прилепват плътно към зъбното колело, което е фиксирано към тялото на ключалката. Редукторът може да бъде разположен както над движещата се част на болта, така и по-ниско, като най-важното е, че при въртене той свободно върти болта. В самия център на предавката има проходен отвор, ключалка с падащ ключ, излизащ през платното на гаражната врата навън. Тази дупка играе ролята на ключалка.

Важно е! Колкото повече завъртания трябва да направите, за да отворите ключалката, толкова по-добре, така че поставете ключалките с дълги болтове.

Предимства на заключващото устройство с падащ ключ

Предимствата на този тип заключващо устройство са много. Те могат да бъдат намерени почти на всеки пети гараж. Така че, предимствата на заключващите устройства с падащ ключ са:

Бравата е много прост модел, в нея няма какво да се счупи, затова може да служи за дълго време. Най-важното нещо е понякога да я почистите от мръсотия и смажете.

Такова заключване е незабележимо, обичайният отвор за ключове наподобява обикновено домашно заключващо устройство, въпреки че крадците не знаят нищо за неговия тип, както и тези изненади, които тази ключалка има.

Това устройство няма секретна част и следователно не е възможно да се вземе главен ключ към него. Теоретично, можете да се опитате да го отворите, но за това трябва да направите специален инструмент за конкретна ключалка, тъй като разстоянието от зъбите колела до ключалката е неизвестно на крадците. Само специален главен ключ с падаща глава може да помогне, а след това и с висока степен на условност.

Бравата е добре защитена от грубо напукване, има мощен метален корпус, болт от метален прът с дебелина поне 20 мм и стоманено зъбно колело, изработено от метал с дебелина най-малко 8 мм. Ако желаете, можете допълнително да укрепите тялото с бронирана плоча. В този случай ще бъде по-лесно да се отреже дупка в гаражната врата, отколкото да отвори самата брава.

Ключалката може да бъде направена със собствените ви ръце, от една страна тя ще стане още по-надеждна, защото сами ще определите размерите на частите, което означава, че злосторниците няма да знаят нищо за тях. От друга страна, това ще намали значително разходите ви за защита на собствения си гараж, защото цената на такава ключалка е много ниска.

Обобщавайки, ние отбелязваме, че заключващото устройство с падащ ключ – това е отлична допълнителна защита на вратата на вашия гараж от посегателствата и натрапници. Експертите не препоръчват да разчитате само на такова устройство, но ако е инсталирано заедно с надеждно заключване на нивото, вие по този начин можете да създадете надеждна бариера между вашия имот и престъпниците.