Загубата на ключовете в къщи е невинна грешка, но може да има драстични последици. Ако ключът ви се окаже невъзможен за извличане или намиране, ще трябва да смените ключалките си или поне да ги пренастроите за нови ключове, за да запазите сигурността на вашия дом и собственост. Ето ръководство за въпросите, които трябва да се запитате относно замяната на ключ за заключване след изгубване , подготвена от професионалните аварийни ключари на Kliucharite.com.

Как загубих ключовете си?

Ако си спомняте как сте загубили ключовете си, това ще даде отговор на въпроса дали да замените ключалките си или просто да ги пренастроите. Ако не сте сигурни къде се намират ключовете ви, ако са били откраднати или ако сте ги оставили някъде, препоръчваме да смените ключалките си – особено ако ключовете са загубени в близост до вашия имот или ако има нещо, което ги свързва с Вашата самоличност или адрес. Въпреки това, ако сте изпуснали ключовете си надолу в канализационната тръба случайно, шансовете на когото и да е да ги намери и да ги използва за да влезе в дома Ви е невероятно минимален, така че може да решите, че промяната на ключалките не е необходим курс на действие и ще бъде достатъчно само да пренастроите ключалките си.

Изгубили сте основния ключ?

Ако изгубеният ключ на дома ви е основен ключ, трябва да смените ключалката си. Главните ключове могат да отварят няколко ключалки, а когато бъдат изгубени, цялата вашата инфраструктура за сигурност е застрашена. В тази ситуация трябва да смените всички ключалки или да ги смените.

Какъв е моят бюджет?

Сумата на парите, които сте готови да похарчите, ще реши въпроса дали вашите ключалки да бъдат променени. Промяна на ключалките и промяна на ключовете имат променливи разходи, но ако разполагате с бюджет, замяната на заключването е по-скоро една напълно консервативна мярка за възстановяване на сигурността. Ако имате нужда от подмяна и актуализация на бравите си, добре е просто да ги замените, вместо да ги модифицирате. Но ако сте доволни от ключалките си и просто искате да се справите с изгубен ключ за вкъщи, преустройването на ключалките ви ще бъде фантастична опция.

Изгубих ли резервния ми ключ?

Резервните ключове са наистина важни и могат да бъдат полезни, когато сте заключени от вашата къща. Липсващият резервен ключ не трябва да Ви безпокои, особено ако има нулева информация за Вас свързвана с вашата самоличност или адрес, но ако се притеснявате за сигурността си или ако резервните ключове са били откраднати, препоръчваме Ви да смените ключовете и преустроите всички заключени брави с нов резервен ключ.

Какъв тип ключалки имам?

Ако имате ключалки с ниска степен на сигурност, замяната им е добра идея. Ако обаче разполагате с висококачествени брави за сигурност, препоръчваме просто да ги преустроите отново и да добавите допълнителни мерки за сигурност, вместо да ги заменяте напълно – освен ако нямате голям бюджет, който да може да се справи с това, и планирате да замените ключалките с ключалки с равни по големина или с по- високи нива на сигурност.

Губил ли съм ключовете за вкъщи преди ?

Колкото повече ключове сте загубили от дома Ви, толкова по-големи са шансовете да бъдат използвани за влизане взлом. Този риск нараства експоненциално с всеки изгубен ключ. Така че, ако сте загубили няколко ключа за дома Ви, е абсолютно задължително да смените всичките си брави – и препоръчваме да смените ключалките си с тези, които имат опции за влизане без ключ, което ще намали шансовете на изгубените ключовете на къщата Ви да са проблем за вас в бъдеще.