kradetsЕфективната защита на селска къща е спешен проблем, нейното решаване изисква внимателен подбор на заключващи устройства. Колкото по-добра и надеждна арматура, толкова по-малък е рискът от проникване в помещенията. Ще трябва да закупите няколко вида брави с различен дизайн.

Успешна комбинация

Безопасността започва с избора на комплект брави за входната врата. Експертите препоръчват незабавно да се монтират 2 механизма, които се различават по вид. Това значително ще усложни задачата за нападателите:

Във вътрешното платно са монтирани заключващи устройства. Предимство – трудно е да стигнеш до сърцевината, можеш да избереш всеки клас на секретност. Качествените модели са защитени от популярните методи за подправяне. Ако е монтирана дървена врата, за предпочитане е да изберете вратичка за заключване, специално за такова платно.

Надземни – монтирани на повърхността на входната врата. Практичен за използване, но не осигурява на вилата максимална сигурност. Бързо се разклаща, можете да разбиете с тежък предмет.

С монтиран популярен хардуер, който не изисква сложна инсталация. Заключващият механизъм е монтиран чрез изграждане на арки на повърхността на платното и канала. Няма риск от унищожаване. Препоръчва се да го монтирате както на входната врата, така и да го използвате като ключалка на външна порта. Предимство – широк обхват, възможност за избор на механизъм от отворен и затворен тип.

Отлично решение при трудни климатични условия ще бъде подсилен за всички времена. Има модели, които продължават да работят при резки температурни промени, не се променят от влага, мъгла и студ.

Избор на тип брава – предпочитание на продукти, изработени от здрав метал, закупете аксесоари от реномиран производител. Това гарантира качеството на продукта.

Допълнителна защита на вилата

В допълнение към няколко ключалки на вратата, в селската къща, можете да монтирате допълнителни аксесоари:

Бронираните плочи – подсилен метал направен от здрави сплави, които блокират достъпа до механизма за секретност на бравата. Това е защита срещу унищожаване на заключващото устройство, пробиване, опити за събарянето му, разбиването му. Когато придобивате ключалка на врата за лятната вила, уверете се, че има специални отвори за закрепване на такъв хардуер.

Ключалки – модели за врати и лепенки са обикновена ключалка, която заключва платното в затворено положение от вътрешната страна на стаята. Предимства – нападателят няма възможност за достъп до продукта отвън, практичен е за употреба и създава проблеми при опит за неоторизиран достъп.

Не пестете при закупуване на брави за лятната вила, ако искате да бъде опазена от вандали. Лошокачествените евтини заключващи механизми не са в състояние да защитят къщата и вашия имот. Съмнителните модели бързо ще се повредят, ще има чести ремонти и ранна покупка на нов продукт.