ключар в софияБезопасността е най-важният показател, към който се стремим при избора на врати. Кой продукт да закупите? Заслужава ли си да спестите или инвестирате в надеждно платно? Защо един продукт е скъп, а друг евтин? Изборът на метална входна врата е важна задача, така че трябва да разберете нюансите.

Метална врата:

Заварена рамка – изглежда масивна, надеждна. Нюанс – необходимо е да се заваряват ленти, което разваля външния вид на конструкцията.

Изцяло – популярен вариант сред производителите. Отличава се с практичност по време на монтаж, висока якост, добри звукоизолационни и топлоизолационни характеристики. Нюанс – трябва да бъде направен от качествена стомана с дебелина най-малко 1,5 мм, по-добре – 2 мм.

Профилна тръба – бюджетна опция, лесна инсталация. Нюанс – поради липсата на уплътнителна верига, не трябва да се разчита на високи на топло- и звукоизолация.

Метал

Дебелината на метала значително влияе върху цената на вратите. Колкото е по-голям, толкова по-добре е подсиленото платно. Опции за бюджет – от 1 до 1,2 мм. По-надеждно платно – от 1,5 до 2 мм. Има врати с дебелина 3 и 4 мм, обаче цената на конструкциите рязко се покачва.

Вид метал за врати:

Черната стомана е бюджетен вариант. Нюанс – ако производителят съвестно обработи материала, той няма да ръждясва. Твърде евтин продукт – висок риск от ръжда след 2-3 години;

Поцинкованата стомана е по-скъп вариант (20-30%). Предимството е, че издържа на корозия и не ръждясва дълги години.

Данни

Най-добрият вариант е да закупите висококачествени компоненти за метални врати (реномиран производител). Дори и да са по-скъпи – ще се изплатят бързо, няма да се налага непрекъснато да се променяте, няма да загубят външния си вид и техническите си характеристики.

Евтините аналози на аксесоарите са изработени от крехки материали. Те бързо се износват, изискват ремонт и неочаквано се провалят. Ето защо, дайте предпочитание на дръжки, панти, изработени от висококачествен метал, месинг с плътно галванично покритие.

Брави

Изборът на ключалка за метална врата изисква задълбочено проучване на всички характеристики на такава врата. Граничната съпротива ще зависи от нейната секретност. От качеството на случая и „ядрото“ – невъзможността да се унищожат различни методи за захранване. Не забравяйте за допълнителни средства за защита на механизма – бронирани плочи и т.н.

Когато купувате метални врати, дайте предпочитание на заключваща система с две различни брави – цилиндър и лост. Различните видове продукти значително ще усложнят работата на крадците:

Цилиндровият механизъм на секретност е надеждна опция, която е трудно да се отвори, вземете двойни ключове.

Лостов механизъм – ефективна и надеждна защита на вратите. По правило ключалките „раци“ се монтират на скъпи врати. Колкото по-сложно е устройството на лостовия механизъм, толкова по-скъпо е, увеличавайки цената на вратата.

Ако изборът на метална врата се дължи на необходимостта да се защити максимално помещението – препоръчително е да се монтира допълнително брава.