garajni-vrati

Гаражните брави са надеждни и здрави механизми, които гарантират безопасността и целостта на имуществото. Основното е да изберете правилното заключващо устройство, като вземете предвид условията, при които ще се използва, и необходимото ниво на безопасност на механизма.

Условия на работа на гаражните брави

Гаражната брава трябва да отговаря на съвременните стандарти за надеждност, да има висока устойчивост при взлом и да има дълъг експлоатационен живот. Основната функция на такъв механизъм е да защитава собствеността, устойчивост при взлом, въпреки неблагоприятните климатични условия.

Поради специфичните условия на работа – температурни промени, различна влажност на въздуха, излагане на изгаряща слънчева светлина или образуване на лед върху кутията на ключалката, наличие на прах – конструкцията на заключващия механизъм трябва да се отличава с повишена устойчивост на сезонните фактори. Гаражната брава трябва да функционира правилно независимо от сезона.

Видове ключалки за гараж

Необходимостта от монтиране на брава  може да се наложи както при закупуване или наемане на гараж, така и при ремонт на железни врати.

Три основни типа заключващи механизми са подходящи за монтаж на гаражна врата:

  • Шарнирни конструкции;
  • Врезни брави;
  • Надземни брави.

Най -широко разпространени като основна брава са надземни и нарезни механизми. Окачени конструкции по -често се използват като допълнително заключващо устройство, монтирано на портата.

Надежните заключващи механизми са монтирани от вътрешната страна на гаражната врата. По този начин заключващите елементи – напречните пръти – са разположени на максималното разстояние от рамката на крилото. Това гарантира добри показатели за устойчивост на взлом на устройството, а разходите за инсталиране на заключване отгоре са изгодни.

Монтирането на ключалките за гаражи се извършва директно в конструкцията на крилото, местоположението на такова устройство може да се определи само от местоположението на ключалката. Врезният тип устройства се отличава с най -голяма надеждност, това е оптималното решение за гаражи, в които се намират особено ценни вещи.

За да може заключващият механизъм да стане най -ефективната защита на гаража, важно е да се доверите на квалифицирани майстори – ключари.

Какво да търсите при избора

Уверете се, че гаражът и самото превозно средство са добре защитени със заключващи системи, които отговарят на следните изисквания:

  • Здравината на конструкцията на ключалката;
  • Надеждността на секретния механизъм (устойчивост на взлом и разбивка);
  • Нивото на секретност на замъка;
  • Наличност на ключалката, лекота на взаимодействие с такова устройство;
  • Плътност на кутията на ключалката, устойчивост на замърсявания и ръжда;
  • Наличието и здравината на крепежните елементи.