ключ на кола

Можете да загубите ключовете на колата си поради натоварен график на деня. Когато това се случи не изпадайте в паника и не се стресирате. Смяната на автомобилните ви ключове не е краят на света. Трябва ви опитен ключар,за да ви помогне да си възвърнете достъпа до автомобила си, за да можете отново да тръгнете по пътя. Поради различните видове марки и модели автомобили, както и революцията на автомобилните ключови дизайни, процесът на възстановяване на достъпа до вашия автомобил може да варира. Но опитът на сертифициран и опитен специалист може да направи целия процес безпроблемен. По-долу са дадени пет типа ключове за автомобил и как да си възвърнете достъпа до автомобила си, когато сте загубили ключовете си.

Механични ключове

Това са традиционните ключове за автомобили, които използват системата за запалителни цилиндри. Когато смените ключовете си без резервно копие, ключар или ще ви направи нов ключ на място, или ще замени цилиндъра на ключалката за запалване. Когато се сблъскате с тази ситуация, свържете се с професионалисти.

Дистанционна система за безключово влизане

Известни също като ключодържатели, това са добавки за сигурност към механичните ключове. Тази технология за автоматично заключване е предназначена да заключва и отключва колата ви, но стартирането на колата все още изисква физическия ключ. В случай, че сте загубили ключодържателя си, пак можете да шофирате автомобила си с помощта на механичния ключ. Въпреки това, подмяната може да се намерите в магазините за авточасти, дилърството и онлайн.

Ключодържател и ключ

За разлика от дистанционното за без ключ, тези заключващи системи интегрират ключодържателя и пружинния ключ в удобен механизъм, който може да се използва за заключване, отключване и стартиране на автомобила. Можете да намерите резервен ключ в дилърство или онлайн. Също така, сертифициран ключар може да ви помогне с надеждна и достъпна подмяна, да го изреже и да го програмира на място.

Клавиши за транспондер

Транспондерите са ключове за запалване с пластмасова глава и компютърен чип, програмиран вътре. Тази ключова технология работи, като използва безжична връзка между ключа и вашия автомобил. В случай, че сте поставили вашия транспондер ключ без резервно копие, ще трябва да теглите автомобила си до автокъщата за проверка на собствеността. След това ще закупите нов ключ, който ще бъде сдвоен по електронен път с колата ви.

Запалване без ключ

Това е интелигентен ключ, използван за превозни средства, чийто бутон за стартиране е на таблото. Тази технология използва сензор за близост, който автоматично разпознава интелигентния ключ, когато е наблизо. С едно натискане на бутон можете да заключите, отключите и запалите колата.