професионален-ключар-софияБравите не се отварят само с ключ. Има много начини за насилствено и интелектуално хакване, които се използват от разбойници и нападатели. Всеки секретен механизъм има своя опция за отваряне.

След счупване ключалката спира да работи, целостта на плочите, цилиндъра, тялото е нарушена. Повреденото заключващо устройство трябва да бъде сменено.

Надежден начин да защитите ключалката от счупване и по този начин да осигурите дома, апартамента или офиса си е да използвате бронирани плочи и допълнителни механизми за защита.

Бронята и бронираната плоча са различни понятия. Бронираната плоча е плоска част с дебелина 2-3 мм. изработени от закалена стомана с висока твърдост. Бронираните плочи са монтирани дълбоко в крилото на вратата пред кутията за брава.

Бронираните плочи правят много трудно разрушаването на заключващият механизъм. Те могат да бъдат пробити, но това отнема много време и усилия.

Бронирана плоча е защитна част на ключалката (в повечето случаи цилиндър), която предпазва цилиндъра от пробиване, избиване и други методи за счупване.

Бронираната пластинка е монтирана на крилото на вратата, тя покрива цилиндъра. Притиска се плътно към металната врата с крепежни елементи. Корпусът на обшивката, отвора за ключове и ротационният механизъм са изработени от закалена стомана с висока якост.

Бронираната пласника може да бъде свалена със сила, но този процес неизбежно ще създаде много шум и ще отнеме много време. Поставеният модел е по-добър от неговото отсъствие, но препоръчваме да обърнете внимание на други модели бронирани плочи.

Магнитна бронирана плоча. В допълнение към защитата от хакване, те предпазват ключа от четене и проникване на отломки и прах.

Бравата е от закалена стомана. Бронираната плоча е монтирана върху корпуса на заключващото устройство и служи като надеждна защита срещу отваряне.

Бронираната плоча от типа на врязване е плътно привлечена към тялото вътре в крилото на вратата и надеждно защитава иглите. За да монтирате бронирана плоча, от външната страна на крилото на вратата се пробива кръгъл отвор с диаметър 5 см. Стъклото се привлича отвътре през тялото със стоманени винтове.

Вътре в кутията на бравата трябва да има отвори за монтаж на бронята, както и дистанционни ръкави. Без тях няма да е възможно да се установи броня по качествен начин.

Препоръчваме да монтирате бронираната плоча професионално, т.е. да наемете професионален ключар. В противен случай ключалката може да се изтегли и тя ще спре да работи, или обратното, ако затегнете бронята тя няма да изпълнява функциите си изцяло.

За да изберете правилната броня, трябва да знаете: Размер на цилиндъра, дебелина на вратата, дълбочина на кутията на бравата.

Бронирани плочи са ефективна защита на тайната част на заключващия механизъм от счупване. Дори и най-опитният нападател ще трябва дълго време за да пробие такъв механизъм с много шум, без гаранция за успех.