изработка-на-ключовеАко имате възможност да предоставите на ключаря оригиналния ключ, от който трябва да направите копие (дублиран ключ) – всичко е просто. Но какво ще стане, ако сте загубили ключа, а ключалката е в добро състояние и нямате никакво желание да я смените поради загубата на ключа? В този случай трябва да се свържете с ключарите, които ще ви помогнат да направите ключ за ключалката.

Производството на ключове може да се извърши при затворено заключващо устройство, така и чрез разглобена брава.

Ако вратата е заключена, няма как да я отворите с ключ и не е необходимо да я отваряте непременно, в този случай ключаря може да направи ключ с помощта при заключена ключалка.

По-удобен и често срещан начин за изработване на ключове е да направите ключ с помощта на свалена ключалка.

Защо някои ключове не могат да бъдат изработени?

В случай, че говорим за ключове с повишена секретност, които съдържат специални микрочипове, не е възможно да се направят такива ключове в домашни условия. И по какви други причини ключар може да откаже да ви направи ключ?

Тези причини включват:

  • Самоделна ключалка. За съжаление, за такива брави е невъзможно да се вземат заготовки и да се правят дублирани ключове. Освен това машините за рязане на ключове не са предназначени за нестандартни дизайни на ключове.
  • Остаряла ключалка. Изработването на ключове за такива ключалки обаче е проблематично. Причината е същата – поради остаряването на заключващия механизъм, ключарят няма да може да вземе необходимия детайл.
  • Устройството за заключване или ключа са патентовани. На някои видове ключалки механизмът им са патентовани. Това се прави от производителят – да не се разпространяват техните брави и ключовете към тях. В по-голяма степен това се отнася за ключове и брави с повишена секретност.
  • Непрофесионализъм на майстора. Най-честата и често срещана причина за отказ. За съжаление много работилници, започвайки работа, не си осигуряват необходимата техника и знания, които биха могли да извършват работата си професионално.

Ако говорим като цяло за производството на различни видове дублирани ключове, тогава този процес е доста сложен и изисква специален подход. Лицензираните ключарски услуги разполагат със специализирана техника, което позволява бързо и ефективно да се произвеждат различни видове ключове (врата, кола, сейф, домофон, и др.).

Какво ще получите, ако използвате ключарски услуги:

  • Бързо изработване на ключове.
  • Технологичност.
  • Осигурява се качеството.
  • Гаранция.