Интелигентното заключване, форма на заключване на вратата без ключ, се превърна в голяма част от движението на интелигентния дом. Той се разглежда като неразделна част от интелигентните системи за домашна сигурност.

Но какво е ключалката без ключ и как работят? Както подсказва името, интелигентното заключване е електронна ключалка, която използва пръстов отпечатък или парола, смарт карта, дистанционно управление за отключване на вратата.

Едно от най-добрите функции на интелигентните брави е това, че можете да изпратите временна парола на хората, като им дадете достъп до дома си с механичен ключ.

Перфектно е, ако имате нужда от приятел или роднина, който да се появи и да нахрани котката, докато сте далеч – просто им изпратете парола като ключ и те ще могат да използват временната парола, за да отворят заключването. След като се върнете, можете да направите паролата невалидна. Вашият избор на система може да бъде продиктуван от няколко фактора, включително и най-важната – цената.

Какви са вашите опции за заключване на интелигентни врати?

Въпреки че за закупуване се предлагат интелигентни брави, те не са на пазара на насищане и затова опциите ви са по-ограничени, отколкото ако искате да закупите традиционна ключалка на вратата. Също така, много от интелигентните брави, за които можете да прочетете в мрежата, или не са налични, или в момента са само с предварителна заявка.

Въпреки това, там има разнообразие от интелигентни брави за врати, всички с някои уникални точки за продажба.

Заключване на вратите с пръстови отпечатъци, заключване на вратата с парола и заключване с интелигентната карта. Предлагат се пълна гама от брави за врати, които включват заключване на вратите, заключване на вратата на хотела, лост на вратата, комплект дръжки, цилиндър и аксесоар за баня. Милиони хора използват тези продукти.

Защита на електронни врати

Колкото и да е спокоен вашият квартал, не трябва да сте наивен и да мислите, че никога не бихте могли да станете жертва на кражба с взлом. Всъщност сега е по-важно от всякога да инсталирате мерки за сигурност, тъй като има много ценна електроника, която е изкушаваща за крадци. Актуализацията за сигурност, която трябва да направите като собственик на жилище, е да инсталирате електронната ключалка за защита, интелигентно заключване, което осигурява пълна защита, като прави невъзможно за влизане в дома ви.

Защитата на електронните врати може да използва пръстовия отпечатък, паролата, смарт картата и дистанционното управление, за да отключи вратата. Механичният ключ е предназначен за авариен достъп. Сензорът може автоматично да идентифицира пръстовия отпечатък. Чувствителните инфрачервени датчици се инсталират до сензора за пръстови отпечатъци, които правят сензора да се активира автоматично при поставяне на пръст върху него.

Интегриран с алгоритъма за пръстови отпечатъци от трето поколение, сензорът може да идентифицира пръстовия отпечатък по-бързо и по-ясно. Интелигентното заключване, от което се нуждаете е инвестиция, която ще се радвате да използвате през следващите години.