Уверете се, че ключът ви всъщност липсва

Поемете дълбоко въздух и отново потърсете ключа си. Уверете се, че той не е паднал някъде наблизо или не е хванат в джоба на чантата, в който обикновено не го държите. Понякога смятаме, че ключовете ни липсват, когато просто са поставени погрешно. Поемете дълбоко въздух и се отпуснете, преди да потърсите отново ключа, ще намали безпокойството ви за заключване. Ако не го намерите за втори път, пак можете да изпълните тези стъпки.

Запомнете резервните ключове

Запазвате ли резервен ключ в скрита скала или на друго стратегическо място, в случай че се заключите от дома или колата си? Опитайте се да помислите за всяко място, където може да имате резервен ключ. Това може дори да включва близкия приятел или член на семейството, на когото сте дали ключ. Струва си да им се обадите, за да проверят дали имат ключ, който можете да използвате, за да влезете отново във вашия имот. Ако имате домашни любимци, не забравяйте да се обадите на човека, който гледа кучето или котката, тъй като е много вероятно те да имат копие на вашия ключ за заявки за наглеждане на домашни любимци в последния момент.

Намерете сигурно място за изчакване

Ако след всичко, което сте опитали, все още не можете да влезете в дома или автомобила си, уверете се, че сте намерили безопасно място за изчакване. Ако сте сами през нощта на паркинг, може би си струва да се опитате да се върнете в ресторанта, в който сте били, преди да се обадите на професионален ключар. Ако не се чувствате сигурни, че чакате извън дома си, попитайте приятелски съсед дали можете да изчакате с тях, докато ключарят пристигне.