Заключването извън собствения си дом или кола може да бъде кошмар, особено когато се случва късно през нощта. Ситуация на заключване може да възникне неочаквано в офиса, у дома или в колата ви. Най-честата причина хората да се заключват навън е забравянето на ключовете, когато бързат, и по-късно осъзнават, че са оставили ключовете си вътре в имота. Можете също така да се сблъскате със ситуация на заключване, когато бравата на вратата ви заседне или се повреди. Заключването може да бъде наистина дразнещо, но има начини да се справите с такива ситуации разумно. Ето стъпките, които трябва да предприемете, ако се заключите извън дома, офиса или колата си.

 1. Не паникьосвайте
  Преди да направите нещо неразумно, поемете дълбоко въздух и успокойте нервите си. Трябва да избягвате да изпадате в паника, за да можете ясно да обмислите стъпките, които можете да предприемете, за да решите ситуацията. Когато сте в паника, може да повредите имота си или да започнете да викате за помощ, което може да ви постави в по-опасна ситуация, отколкото вече сте.
 2. Проверете чантата и джобовете си
  Когато хората бързат, те често пренебрегват нещата и правят най-лоши заключения. Може да мислите, че сте заключени навън и да извикате ключар, само за да откриете по-късно, че ключовете ви са в един от джобовете на чантата ви или дори в собствения ви джоб. Ето защо запазването на спокойствие е първата стъпка. Ясният ум ще ви помогне да си спомните къде са ключовете ви.
 3. Дръжте резервен ключ наблизо
  Като предпазна мярка, трябва да имате друг ключ наблизо. Можете да го държите в портфейла си, в гаража или скрит някъде в къщата си. Ако сте в колата си и далеч от местоположението на резервния си ключ, можете да помолите член на семейството или доверен приятел да ви го донесе.
 4. Проверете други алтернативи
  Опитайте да проверите за други възможни входни точки, които можете да използвате. Проверете задната врата или прозорците, които може да успеете да отворите. Въпреки това, счупването на прозорец или врата трябва да бъде вашата последна опция.
 5. Не се опитвайте да манипулирате ключалките си
  Никога не се опитвайте да отваряте ключалките си с подръчни средства. Манипулирането на ключалките с тел, карти или фиби може да изглежда лесно във филмите, но в реалния живот е много сложно и може да причини повече повреди. Ако не знаете как да отворите врата, по-добре оставете работата на професионалистите. Може да се окаже, че ще трябва да смените ключалката на вратата си, което е скъпо и отнема повече време. Освен причиняване на повреди, може също така да бъдете сбъркани за крадец и ще трябва да обяснявате ситуацията си на властите.
 6. Обадете се на приятел или член на семейството
  Ако се окажете в ситуация на заключване посред нощ или в опасен квартал, трябва да се обадите на член на семейството или приятел. Информирайте ги за вашата ситуация и вижте дали могат да дойдат и да ви правят компания, докато чакате ключаря. Те може също така да могат да ви помогнат да измислите начини да се върнете в дома или колата си. Просто наличието на някой около вас ще ви помогне да се предпазите от опасностите на нощта.
 7. Наемете ключар, достъпен 24/7
  За сигурност трябва винаги да имате ключар в списъка си за контакти. Те могат да ви помогнат в извънредни ситуации като заключване и могат да пристигнат бързо при вас. Можете също така да сте сигурни, че работата ще бъде извършена професионално и те могат да ви дадат съвети как да защитите имота си по-добре. Вашият ключар трябва да бъде сертифициран и лицензиран, с услуги, достъпни 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Наемането на ключар, когато вече сте в извънредна ситуация, може да бъде скъпо и неприятно. Трябва вече да имате такъв, когото познавате и можете лесно да се обадите, когато възникне нуждата. Въпреки това, разходите за ключар не са проблем, когато се намирате в уязвима ситуация.

Какво да правите, когато сте заключени навън, може да бъде объркващо и страшно. Следвайки горепосочените съвети, ще облекчите товара си и ще останете спокойни в напрегната ситуация. Заключвания се случват през цялото време, така че не се тревожете прекалено много. Ако сте взели някои предпазни мерки, знаете какви стъпки да предприемете и имате надежден ключар, достъпен 24/7, наистина няма за какво много да се притеснявате. Въпреки това, моля, помнете, че ако ситуацията стане наистина опасна, незабавно повикайте помощ!

За бърз и надежден ключар в София, говорете с нашите професионалисти от КЛЮЧАРИТЕ. Ние сме на разположение 24/7. Можем да ви дадем още полезни съвети как да се справите с заключвания и да ви помогнем с всичките ви нужди за сигурност. Обадете ни се на 0889 697 714 днес!