thief-geeЕдин от най-често срещаните начини за разбиване на вратите, използвани от крадците, е пробив на ларва в цилиндрова брава. При такова действие се унищожат вътрешните щифтове, а това позволява на устройството да се отвори. Този метод на проникване може да бъде предотвратен чрез защита с бронирана плоча.

Бронираните плочи са изработени от високоякостна стомана. Те се монтират върху ключалката или се закрепват под външния обшивен лист. Тази защита перфектно предпазва от пробиване, а също така не позволява разширяване на кладенеца.

С помощта на тези бронирани плочи се укрепват и лостовите устройства. Те защитават дръжката на вратата при взлом.

Как да предпазим вратата от счупване?

Дори и най-надеждната ключалка няма да може да устои на кражба с взлом, ако в помещенията са монтирани евтини врати. Ето защо за да осигурите здравина на входната врата е по-добре да изберете платна, изработени от трайни материали:

  • естествена твърда дървесина;
  • фибростъкло;
  • метал, чиято дебелина е не по-малка от 2 мм.

ВАЖНО! При монтажа си струва да се обърне внимание, че най-добрият вариант е, когато крилото се отваря навън. В този случай е много по-трудно да го отворите.

За да укрепите максимално вашата врата в случай на счупване, се препоръчва да се придържате към следните препоръки:

  1. Не избирайте входни врати, оборудвани със стъкло. Въпреки външната привлекателност, такива продукти имат слаба устойчивост при взлом.
  2. Възможно е да се повиши надеждността на вратите чрез външна метална решетка, която може значително да повиши нивото на сигурност на дома.
  3. За предпазване на вратите, докато собствениците са в апартамента, трябва да има допълнителна ключалка с резе, която може да се отваря само отвътре. Отвън такъв механизъм е абсолютно невидим и е много трудно да се стигне до него.
  4. Вратите трябва да са оборудвани с поне два различни вида ключалки. Желателно е тези устройства да имат висок клас на защита (3 или 4).
  5. Рамката на вратата трябва да бъде подсилена, за да издържи на удари. За да направите това, използвайте анкерни болтове с дължина най-малко 80 мм, с които металната рамка е подсилена.

Висока ефективност е и защита на корпуса с алармена система. При наличие на алармата, кара крадците да се откажат от плана за влизане в апартамент или къща.

Във всеки случай, ако имате съмнения относно надеждността на вратата, най-добре е да се свържете с ключарска фирма. Ключарят може да ви посъветва за най-добрия вариант за подобряване на заключването. Той притежава професионални инструменти и съответен опит, което му позволява да извършва прецизно всяка работа. Ключарят ще реши изчерпателно задачата: монтиране на бронирани плочи, ако е необходимо, ще извърши заваръчни работи. Ако направите това сами, има голяма вероятност да повредите вратата.