Казват, че всеки дом започва с входна врата. Всяка врата от своя страна започва с ключалка. Именно тя се превръща в ключ към сигурността за всички, които са в къщата.

Но, като всеки друг продукт, създаден от човека, ключалката има склонност да се счупи с времето, или да се изгуби. И в двата случая е необходимо да се  сменят ключалките и начинът, по който това се прави, ще ви позволи да сте спокойни за сигурността на дома Ви.

За да попаднете на истинска ключарска фирма е необходимо да видите дали притежава сертификат за извършване на тази дейност, и да намерите мнения на клиенти, които са я използвали.

Какво крие търсенето на ключари по Интернет?

Търсенето на услуги онлайн отнема минимум време, удобно е и просто. Въпреки това, заедно с очевидните предимства, има и редица недостатъци: клиентът не вижда изпълнителя „лично“. Рискът да попаднете в ръцете на измамници нараства, което е особено вярно при избора на фирма за монтаж и ремонт на брави.

Избирайки фирма на измамници, рискувате много:

 • Сигурност: измамници или крадци може да се крият зад виртуална организация, която във ваше отсъствие може да проникне в апартамент;
 • Време и качество на работа: фирмите „за един ден“ привличат клиенти, а след това препродават поръчки на гастарбайтери – непрофесионалисти.
 • ОГРОМНИ суми, които майсторите декларират за отваряне, а след това и за смяна на брава, без да издават никакви документи за плащане и свършена работа.

На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате изпълнител на ключарски услуги в Интернет?

 1. Наличието на сайт с добро съдържание. Реномираната фирма се грижи за впечатлението, което прави на клиента, и не пести средства за представяне на своите услуги и продукти.
 2. От колко години са на пазара? Колкото по-големи са те, толкова по-малка е вероятността да срещнете измамници.
 3. Когато се обаждате на ключар, обърнете внимание дали телефонният му номер е видим или не. По правило измамниците се обаждат от скрити номера.
 4. Трябва също да ви направи впечатление, когато майсторът е премахнал старата ключалка от вратата и е тръгнал с нея уж за нова. След това звъни и ви казва баснословна сума за ново заключване и за извършената работа.
 5. Наличие на форма за обратна връзка, телефонен номер, навременни отговори от оператори и диспечери, които отговарят на вашите въпроси.
 6. Наличието на различни отзиви в мрежата.
 7. Дори след като сте се уверили, че сте намерили помощ от надеждна фирма, някои предпазни мерки няма да са излишни.
 8. Проверете при диспечера името на майстора-ключар, който ще пристигне на повикване. Помолете служителя да покаже паспорта си.
 9. Останете вкъщи, докато кандидатствате.
 10. Когато сменяте брави, обърнете внимание на опаковката: комплектът ключове трябва да бъде в запечатана торбичка (в някои случаи с контролни печати или лого на производителя). Майсторът го отваря пред вас или вие го правите сами.

В истинските ключарски фирми в персонала няма случайни хора: само доказани, висококвалифицирани майстори, които са отговорни и коректни!