Доста често се случват инциденти с ключалките на вратите, някой е останал без ключ (изгубен, откраднат или попаднал зад затръшната врата), ключът се е счупил и е заседнал в кладенеца. Като цяло вариантите са много и единственият правилен изход от това е да се обадите на ключар от сериозна сертифицирана фирма. Разбира се, ако вие сами имате уменията да отваряте брави и специални инструменти под ръка, тогава можете да го направите сами. В друга ситуация самоинициативата с импровизирани средства може да доведе само до по-голяма повреда.

Ето защо веднага възниква дилемата как да изберете услуга за отваряне на брави, тъй като в интернет ще намерите много фирми и частни лица, предлагащи такива услуги.

Критерии за избор на услуга за отключване на врати

На какво трябва да обърнете внимание:

  1. Професионално изпълнение на съдържанието на сайта, обхвата на предоставяните услуги.
  2. Възможност за контакт чрез множество канали, навременен отговор на вашите обаждания и имейли.
  3. Опитът на фирмата в този сектор на услугите.
  4. График 24/7 е от съществено значение.
  5. Час на пристигане. Сериозните фирми имат персонал и на повикване майсторът пристига в най-кратък срок.
  6. Пристигналият специалист може веднага да предложи варианти за брави за подмяна, ако е необходимо.
  7. Прочетете отзивите на клиентите, те могат да ви кажат много за услугата.

Защо трябва да изберете специализирана фирма

Озовавайки се в незавидно положение пред затворена врата, опитайте се спокойно и внимателно да потърсите най-рационалния начин за решаване на проблема.

Ключарските фирми помагат да решават проблеми с отключването на брави, ремонта, подмяната и инсталирането им. Дейността се извършва от опитни професионалисти, със съвременни специализирани инструменти и оборудване. Затова в повечето случаи след отключване ключалките остават непокътнати и работещи. В по-сложни случаи, когато е невъзможно да се отвори вратата, без да се разруши ключалката, майсторът ще предложи подобно заключващо устройство или нова, по-сигурна версия на системата.

Какво трябва да знаете, когато се обаждате на ключарите?

За да отключите ключалката, ще трябва да докажете законността на тези действия на ключаря, който пристигна на повикване. Тоест да му покажете документ за право на собственост или наем на апартамент или къща или паспорт с разрешение за пребиваване на този адрес. Вярно е, че повечето хора обикновено нямат такива документи със себе си, тогава ще трябва да безпокоите съседите, които могат да потвърдят пребиваването ви. Ако тази опция не работи, настройте се, за да се обадите на районния полицай или полицията. От тях трябва да получите писмено съгласие за отваряне на ключалката. И едва след това майсторът ще се заеме с бизнеса в тяхно присъствие.

Какви са предимствата като се обадите на ключарите:

Висококвалифицирани професионалисти с опит, които ще отворят бравата от всякакъв вид и сложност внимателно, запазвайки максимално нейните функции.

Разполагат с най-доброто съвременно оборудване и инструменти, което им позволява да извършват работата ефективно, бързо и без увреждане на повърхността на крилото на вратата.

Ключарят винаги разполага с добър избор от брави и щифтове, които може да предложи за замяна на счупено или остаряло устройство.

Заклещена брава или резе, изгубен или откраднат ключ – обадете се на ключарите!