Как да отворите сейфовата врата, оборудвана с такъв механизъм

  1. Въведете кода много внимателно. Необходимо е да се завърти в желаната посока и внимателно да се следва последователността на въвеждане.

ВАЖНО! Много често възникват грешки при въвеждане поради замърсяване на скалата и изтриване на числа на диска.

  1. Използвайте ключа без да има повреда по него. Дори лека деформация на ключа няма да ви позволи да отворите механизма, така че трябва да се уверите, че няма повреда по него.
  2. Проверете дали ключът е правилно позициониран в кладенеца. Трябва да се постави докрай.
  3. Почистете гнездото на ключалката, ако е запушено. Най-лесният начин да направите това е да използвате специални продукти под формата на спрейове, които се продават в отделите за мебелен обков. Те трябва да се напръскат в отвора и да изчакат малко. Течността ще се разтвори и ще започне да премахва остатъците. След това поставете ключа, завъртете го няколко пъти в различни посоки, след което изтрийте плаката, образувана върху него.

Ако трябва да разбиете ключалката на сейфа, можете да използвате метода на пробиване. За различни видове и модели устройства има шаблони с подходящи маркировки, които показват къде да пробиете. Този процес обаче е доста дълъг и може да доведе до повреда на механизма.

За да отворите сейф (в дома или офиса) при изгубен ключ или счупен механизъм и да го запазите непокътнат, най-добре е да потърсите помощта на професионален майстор-ключар. Специалистите внимателно отварят всяка структура без ключ, независимо дали е модерна система или сейф. При необходимост затварящото устройство ще бъде сменено.

Съвети и трикове

  • За да избегнете проблеми по време на работа на устройството за съхранение на ценности, трябва да се придържате към следните съвети:
  • Резервни ключове или „главни ключове“ не трябва да се оставят вътре в трезора. В случай, че сте забравили кода и механизмът се затвори, най-удобно е да ги използвате.
  • Винаги трябва да следите нивото на батерията на електронните устройства и да сменяте захранващите устройства навреме.
  • Ако сейфът е блокиран, не трябва да полагате физически усилия и да се опитвате да го разбиете. Това може да доведе до постоянен отказ на паметта.
  • Няма нужда да използвате ключовете на механизма за други цели. Ако елементите им са повредени, ключалката няма да може да се отвори.

Ако следвате препоръките на производителя и правилно се грижите за безопасното устройство, проблемите могат да бъдат избегнати. Ако все пак се случи и не е ясно какво да правите, винаги можете да се свържете с ключар. Той ще се справи с проблема бързо и без ни най-малка повреда на сейфа.