Електронните сейфови се считат за най-надеждни. Почти е невъзможно да ги разбиете чрез отгатване на цифровия код. Подобно предимство обаче понякога може да се обърне срещу собственика си. При нормална ситуация електронният трезор от серията Topaz се отваря по следната схема:

  1. Натиснете бутона * (звездичка) – това ще постави механизма в режим на изчакване за въвеждане на кодовата комбинация.
  2. Въведете програмираната парола.
  3. Ако е въведена правилната парола и вратата на сейфа е леко отворена, бързо спуснете дръжката (има само 3 секунди за тази манипулация, в противен случай сейфът ще бъде блокиран отново).
  4. Отключете вратата на сейфа.

Ако паролата е забравена, можете да опитате да отключите металния сейф с помощта на главен ключ, който също може да се намери в инструкциите. Главният ключ за повечето сейфове се състои от комбинация от числа 123456.

Важно! Мнозина веднага след закупуване на сейфа сменят фабричния главен ключ (парола) с различна комбинация от числа. Ако паролата за аварийно отваряне, посочена в инструкциите, не помага за отключване на заключващата система, свържете се със ключар по отваряне на сейфове.

Също така, в някои случаи нулирането на забравения код чрез нулиране на захранването помага да се реши проблемът с отварянето му. За да направите това, просто извадете батериите от сейфа за няколко секунди и ги поставете обратно, след звуков сигнал програмирайте нов код. Въпреки това, ако захранващото отделение е разположено вътре в металния сейф, а не от външната му част, тогава този метод на отваряне няма да проработи.

Важен съвет!

Ако се сблъскате с проблем, когато по една или друга причина не можете да отключите вратата на собствения си сейф, по-добре не губете време, опитвайки се да го отворите сами. В много ситуации това завършва с окончателно блокиране на заключващата система, което усложнява последващата работа на специалиста. По-добре е незабавно да се свържете с ключарски услуги за отваряне на сейфове: ключарят ще го отвори за броени минути, на професионално ниво и без най-малка повреда.