По правило повечето от проблемите, когато не може да се отвори заключената врата на автомобила по стандартните методи, е липсата на ключове. Обикновено те остават или в колата вътре заключени, на арматурното табло, на седалката или в багажника.

Най-честите проблеми със заключени врати на автомобила се дължат на:

  • окисляване на прекъсвача и контактите във връзките, което води до нарушаване на електрическата мрежа, особено през зимата;
  • изтощена батерия;
  • отваряне при опити за кражба на автомобила;
  • случайно натискане на бутона за активиране на централното заключване;
  • неизправности в алармената система, веригата на имобилайзера;
  • софтуерни повреди в работата на електрониката.

Как да отворите заключена кола без ключ и дистанционно?

kola-audi

В практиката на шофиране се използват няколко метода, всеки от които с определена вероятност ви позволява да отворите заключена кола. Всички те са разделени на щадящи и захранващи методи, които осигуряват достъп до вътрешността на автомобила.

Това включва разбиване на ключалката или избиване на ларвата с помощта на импровизирани предмети. Също така, в критични ситуации някои собственици разбиват едно от стъклата. Такива мерки обаче се използват само в най-екстремните случаи.

Обикновено не се стига до вандализъм – възможно е да отключите ключалката на вратата с един от популярните щадящи методи за отваряне. В такива случаи винаги можете да се обадите на ключар, който може да се справи с всяка затворена брава, без да повреди колата. Цената на услугите на ключаря в крайна сметка ще се окаже по-малка от последващите разходи при възстановяване на автомобила.

Отваряне на колата

Ако собственикът е решен да отвори колата сам, тогава можете да опитате да го направите по няколко по-деликатни начина. Прилагането им зависи от производителя, годината на производство и марката на автомобила, наличието на подходящи инструменти или импровизирани приспособления, опит и познания как да се отвори заключената врата на автомобила без ключ и дистанционно управление.

Понякога е възможно само с леко натискане на горната част на вратата на колата на 1-1,5 сантиметра. Има случаи, когато може да се направи без повреди, като се използват пневматични възглавници. При липсата им се използва всеки подходящ предмет: електрическа отвертка или друг подобен инструмент, използван като лост, дървен клин, внимателно поставен между горния ъгъл на вратата на водача и колоната. Необходимо е да извършвате тези операции с голямо внимание, като предварително сте увили подръчните инструменти с мека кърпа да не се надраска колата.

Някои ключари споделят начин за отваряне на врата на кола с помощта на тел от закачалка, игла за плетене, метална линийка или друг тънък предмет с кука в края. Вкарва се във вратата през най-ниската част на стъклото в зоната, където се намира ключалката, като предварително е огънато гуменото уплътнение. След това те се опитват да закачат пръта на заключващия механизъм с кука и да го отключат. Резултатът често зависи от централното заключване в колата, познанията на характеристиките на устройството и местоположението на пръта, който блокира вратата.