Направете резервен ключ

За разлика от съвременните интелигентни ключове за кола, ключовете за къща обикновено са прости и евтини за дублиране. Отидете до местния ключар, за да направите резервен ключ. Дайте го на някой, на когото имате доверие, който живее наблизо, като приятел, роднина или съсед. Може дори да искате да обмените резервни ключове с този човек, за да можете да си помагате. Разбира се, всеки, който живее във вашия дом, включително вашият съпруг, дете или съквартирант, трябва да има отделен ключ за къщата.

 

Получете достъп по друг начин

Ако нямате резервен ключ, може да сте в състояние да получите вход по различен начин. Проверете задната врата и прозорците. Може би някой е отключен или има ключалка, която е лесна за заобикаляне.

 

Поддържайте бравите си

Бравите рядко спират да работят без предупреждение, но може лесно да се пренебрегнат знаците, че ключалката не работи. Ако забележите, че ключалката ви залепва или трябва да преместите ключа, за да я завъртите, ключалката се нуждае от поддръжка. Използвайте малко WD-40 или друг сух лубрикант, за да почистите ключалката. Ако все пак има проблеми, веднага се обадете на ключар. Да бъдеш заключен е досадно, но малко неща са по-разочароващи от това да си заключен с ключа си в ръка.

 

Надградете своите ключалки

Ако вие или някой в ​​дома ви често забравяте ключовете си, помислете за премахване на ключовете изобщо. Бравите без ключ се предлагат в различни стилове, от активиране на мобилен телефон до цифрови кодове до сканиране на пръстови отпечатъци. Тези ключалки също улесняват контрола на достъпа за детегледачки, специалисти по ремонт и други работници, които трябва да влязат във вашия дом.

 

Развийте нови навици

Можете да избегнете много блокировки, като развиете нови навици. Прикрепете ключовете на къщата си към нещо, което винаги имате със себе си, като ключовете на колата или служебния си документ. Проверете два пъти ключовете си, когато излизате от къщата. Поставете лепкава бележка на огледалото си с напомняне, за да вземете ключовете на къщата си. Понякога е достатъчно просто напомняне.