Отварянето на входната врата с вашия ключ за къщата е елементарен навик, но понякога тази много рутинна част от деня ви се обърква и вие откривате, че държите само половината от ключа си, а другата половина все още е вътре в ключалката. За щастие има няколко изпитани и верни съвета за премахване на ключове в София, България, които можете да следвате, за да извадите счупен ключ от вратата.

ключ за дома

Преди да се опитате да извадите ключа

Вашият инстинкт може да бъде да използвате половината ключ, който е в ръката ви, и да приложите натиск върху половината, която е забита в ключалката, опитвайки се да я завъртите, за да отворите вратата. Това обаче всъщност ще ви причини повече главоболие, което ще накара половината в ключалката да се настани още по-навътре, което ще направи по-трудно премахването.

Вместо това съберете инструменти, които могат да бъдат полезни при премахването на ключалката, включително инструмент със заострен ръб, пинсети или ножици за нокти. Ако имате късмета да имате под ръка професионален извличач на ключове, това би било най-добре. Супер лепило или бормашина може да се използва като крайна мярка, така че ако тези други елементи не са на разположение, използвайте един от тях като последна опция за премахване на счупен ключ в София, България.

Премахване на ключа

Най-добрият съвет е да бъдете внимателни, както с инструментите, така и да се уверите, че не натискате счупената част на ключа по-нататък в ключалката. Изваждането на ключа ще работи само ако отрязаната страна на ключа е обърната нагоре, така че не се опитвайте да го завъртите. Преди да използвате каквито и да било инструменти, опитайте да почукате ключалката, което може да помогне на ключа да се плъзне.

Премахването на ключа ще зависи от инструмента. Пинсета за нос, малки ножици или пинсети за вежди трябва внимателно да се поставят по страните на ключа, внимателно да се притиснат и след това да се извадят бавно. Професионален извличач на ключове или острието на трион или ножовка също ще бъдат вкарани до ключа, след което леко усукани и издърпани, за да хване куката на зъбите на ключа. Супер лепилото, макар че обикновено не се препоръчва, може да се използва, ако сте в трудно положение, като нанесете малко количество лепило в края на жица и го притиснете към ключа, като внимавате да не попадне лепило в ключалката. Като цяло, който и метод да използвате, знайте, че това е труден процес и повикването на специалист вероятно ще бъде най-доброто решение – понякога добавените разходи си заслужават, за да се гарантира, че работата е свършена ефективно и успешно.

За да работите с качествен ключар, обадете се на Kliucharite днес. От смяна на ключа ви до подмяна на брави до предоставяне на услуга за аварийно заключване 24/7, ние сме фокусирани върху вашата сигурност. Свържете се с нас днес на 0889 697 714 за повече информация как можем да ви помогнем с вашия счупен ключ в София, България.