отключване на врата

Няма как да се притеснявате за безопасността на имуществото и безопасността на близките, ако на входа на къщата или апартамента е монтирана висококачествена метална врата, в която е монтирана професионално модерна защита срещу взлом.

Важен е процеса на поставяне на ключалката във вратата. Много собственици на жилища не обръщат нужното внимание на тази процедура, за което по-късно съжаляват много.

Какви ситуации могат да доведат до монтирането на ключалка?

  • Придобиване на нова входна конструкция.
  • Често хората трябва да поставят ключалка на входа на новия си дом.
  • В допълнение към съществуващата ключалка е монтирано допълнително устройство за повишаване нивото на сигурност.
  • Некачествен или непрофесионален монтаж на ключалката, направен по-рано, може да доведе до счупване на заключващото устройство.

Важно! Най-лесно е сами да извършите монтирането на брава или ларва. Тогава няма нужда да премахвате облицовката на вратата и да подготвяте леговището на заключващото устройство.

Какво трябва да знаете, преди да започнете?

На първо място, обърнете внимание на ключалката, която ще монтирате. Когато купувате заключващо устройство, изберете не само по външен вид или известен производител, но и по дебелината на крилото на вратата и металния лист. Например, при монтиране на голяма и масивна брава на входен блок с дебелина на листа само 3-4 мм, има голяма вероятност от деформация на крилото на вратата. Също така е по-добре да изберете врезни ключалки, за да предпазите от проникване на мръсотия и прах в механизма.

Как да поставите ключалката?

За да монтирате ключалката, трябва да имате следните инструменти, които ще са необходими за извършване на действията:

  • Електрическа бормашина с комплект свредла.
  • Отвертка, винтоверт.
  • Резачка или длето.
  • Ъглошлайф или ножовка за рязане на метал.
  • Пила.
  • Молив, триъгълник или линия.

Важно! В процеса на подготовка, в допълнение към основните инструменти, не забравяйте за предпазното оборудване: очила за защита на очите, преносим фенер, диелектрични ръкавици.

Кой вариант да предпочетете?

Самостоятелното монтиране на горна брава на входна метална врата не е много сложна процедура. За да приложи успешно необходимите действия, собственикът трябва да прояви търпение, да се запаси с правилните инструменти и да положи малко физически усилия. Монтажът на врезна брава самостоятелно е по-трудно. Ако се съмнявате в ключарските си умения или не разполагате с подходящия инструмент под ръка, трябва да се свържете с услугите на професионален майстор ключар. Специалист от ключарска фирма ще извърши необходимата работа своевременно, ефективно и без да причинява повреди на бравата и обкова на вратите.