камери-за-сигурностОфициалните експерти по сигурността и търговската сигурност – професионалните ключари редовно препоръчват инсталирането на камери за видеонаблюдение като слой за сигурност, който основно служи като възпиращ ефект. Деструктивът е защитен слой, който всеки потенциален крадец ще може да види визуално, и в идеалния случай ще го обезсърчи дори да се опита да пробие от страх от провал и / или да бъде уловен. Въпреки това системите за сигурност на камерата често се нуждаят от промени, за да бъдат толкова ефективни, колкото могат и трябва да бъдат. В този кратък запис на професионалните ключари ще обясним причините, поради които системите за сигурност на камерите изискват подобрения.

Някои престъпници не се съобразяват с наличието на камери

Някои престъпници не се интересуват достатъчно от камерите за сигурност, за да ги възпрат напълно в опитите да  разбият дома ви. Това е общ факт, че алармите са по-скоро възпиращ ефект за крадци и е по-вероятно да ги изплашат от собствеността ви, отколкото от камерите за наблюдение. Това е така, защото те разбират, че домашните охранителни камери едва ли ще се наблюдават на живо.

Камерите не спират престъпленията

Камерите за сигурност могат потенциално да ви кажат дали се извършва престъпление във вашия имот, но те няма да го спрат физически – трябва да го направите. Ако се случи престъпление и се наблюдава от камера за сигурност, престъплението все още се случва. Просто инсталирането на камера за сигурност няма да предотврати или да спре престъплението.

Камерите за сигурност могат да бъдат разглобени или дори откраднати

Камерите за сигурност често не разполагат със слоеве за сигурност, които ги защитават, а крадците могат лесно да премахват елементи като видеонаблюдение, DVR, захранване или дори самата камера за печалба или опит за премахване на доказателства за тяхното престъпление. Помислете за това по този начин – ако някой има нулеви проблеми, които да викат вашето имущество, защо биха имали проблеми да крадат или да саботират камера за сигурност, за да покрият техните песни?

Записите в камерата не обещават защита

Получаването на защитни кадри от престъпление все още не гарантира, че ще бъде заловен престъпника. Можете да подадете кадри от престъплението на властите, които след това могат да търсят и потенциално да намерят престъпника на базата на записаните доказателства, но това не е гарантирано – особено ако крадецът е умен и носи маска или лице, и не се случи да се записва в превозното средство.

Камерите за сигурност не блокират достъпа

Камерите за сигурност действат като възпираща мярка, или мярка за отговорност след престъпление. Камерите за сигурност нямат нищо на способността си да блокират и предпазват вратите във вашия дом или бизнес от насилствено или опит за неразрешено влизане – а камера за сигурност без инфраструктура за блокиране е просто празна форма на сигурност.

Камерите за сигурност най-добре се възприемат като монитори и допълнителен слой за сигурност, който не би могъл да навреди – но не и истински метод за контрол на твърдия достъп. Ако наистина искате да защитите своето имущество, инсталирането на серия от силни заключалки е абсолютно задължително.