Нашата фирма КЛЮЧАРИТЕ  предлага монтажни услуги за брави от различни класове на сигурност. Ключарите ще предложат оптималния механизъм за заключване за цената и надеждността на вашия апартамент или дом. Ние ще ви помогнем да направите избор, бързо да го монтирате и, ако е необходимо, да го замените с по-надеждно заключване, което ще се превърне в истинска пречка за нападателите.

 Класът на безопасност е един от най-важните параметри, който влияе върху избора на брава на вратата. Документите за заключващия механизъм (инструкции, паспорт и др.) Трябва да указват тази характеристика, която се определя според резултатите от специални тестове и се потвърждава от съответните сертификати.

Според европейската класификация бравите на врати имат 4 класа – оценяват се за здравина, надеждност, секретност и устойчивост на отваряне на механизма за заключване. Класът на механизма може да бъде обозначен както с римски цифри (I – IV), така и с буквите A, B, C, D в руската класификация.

Класове на сигурност на брави:

Първият клас (I или A) – брави с ниска надеждност. Такива механизми могат лесно да се пробият дори от непрофесионалисти за 5–10 минути, тъй като не са необходими специални усилия за тяхното отваряне. Бравите от клас I обикновено се използват за заключване на интериорни врати, във веранди и за помощни помещения. В някои случаи такива механизми могат да бъдат монтирани като допълнителна брава на входната врата.

Вторият клас (II или B) – механизми със средна надеждност, които са по-устойчиви на хакване. Един прост човек няма да може да отвори такава брава и ще отнеме средно 10-20 минути, за да може професионалният крадец на къща да направи това. Препоръчително е да използвате ключалки от втори клас за заключващи помещения, където не се съхраняват специални стойности на материалите.

Третият клас (III или C) – брави с висока надеждност. Ще отнеме около половин час, за да се напука такъв механизъм, като това време е най-често достатъчно, за да бъде забелязан нападател. Брави от третия клас – най-добрият вариант за заключване на входните врати на апартаменти и къщи.

Четвърти клас (IV или D) – механизми с най-висока степен на защита. Дори професионалист със специално оборудване ще прекара поне половин час, отваряйки замък от този клас. По правило такива надеждни механизми се използват в апартаменти и къщи, където се съхраняват различни стойности.

Повечето производители доброволно тестват механизми за заключване, потвърждавайки своята надеждност с подходящи документи. Заключващите механизми от по-ниския (първи) клас не подлежат на задължителна сертификация и продуктите от по-висок клас на безопасност трябва да имат съответните документи.

Ние предлагаме монтажни услуги за брави на врати от различни класове на сигурност. В работата си разчитаме на желанията на клиента и собствения си опит, което ни позволява да изберем най-надеждния механизъм за заключване за всяка врата. За да поръчате монтаж  на брава с висока степен на защита срещу взлом, свържете се с нашия оператор по телефона.