garjna-vrataКакви брави могат да се поставят на гаража и на какво трябва да се обърне внимание по време на техния монтаж.

Какви свойства трябва да притежава ключалката за гаража за качествена защита. По-добре е да изберете нива за заключване на гаража.

Ако гаража е разположен на улицата и в агресивна среда, не всички брави ще работят. Факт е, че ключалките на лоста и всички останали, които са като тях, работят повече или по-малко правилно. Какво е замък на ниво и на какви принципи работи.

Освен това ключалката на гаража не трябва да се отваря напълно отвътре. Тоест, при затворени врати, крадецът, влизайки вътре през покрива или подкопавайки, не може да отвори вратата отвътре с едно завъртане на дръжката на вратата.

Професионалистите ключари, работейки върху всичко гореизброено, съсредоточавайки се върху опита на монтиране и работа на бравите на гаражните врати, предлагат следните опции.

Тристранна допълнителна гаражна брава Елбор Сапфир

Един от най-добрите варианти, които могат да се предложат за гараж, е Елбор Сапфир. Най-мощният замък, в който има много защитни сили. Огромен брой кодови елементи и защита срещу подправяне. Огромни напречни щанги с тялото, бронирана плоча – като защита срещу силови методи на отваряне.

Елбор Сапфир има два минуса

Средно идеално като перфектна изработка.

Произвежда се само от отдясно и не може да го поставите на лява врата с надолу лостове, не рискувайте.

Гардин 2007

Бравата е със защита срещу счупване и сила и е по-скромна от предишната. Но много по-добро качество. С прилична защита срещу разбиване.

Предимствата на този замък са, че той се предлага както от лявата, така и от дясната страна. Това е важно и в случая – добро.

Cerberus

Третият в списъка на достойните брави за гаражи е малко известният Cerberus. Предимствата на ключалките на тази марка са: ключовият механизъм на кодовите елементи има затворена форма и ключът взаимодейства с всяко ниво при завъртане с двете шини. Поради това замъкът продължава да работи в най-агресивни условия. Дори ако лостовете по някаква причина се прилепят, или замръзнат един с друг, ключът ще продължи да се работи и ключалката ще се отвори.

Недостатъкът на тази марка е липсата на бронирана плоча и малък брой напречни щанги в много скромен участък, който не се приема сериозно от много собственици на гаражи.

Последният претендент за титлата на най-подходяща ключалка за гаража е разбира се RIF-1.

RIF1. Полаганият механизъм от сувалден тип е изработен от здрава стомана с дебелина 4 мм.

Евтина цена, необичайно впечатляваща в своите размери и пропорции, с добро представяне. Работи десетилетие при всякакви замърсявания и студ.

Минус: замъкът от предишното поколение с тромаво, неудобно, с дупки в конструкцията и защитата.