avtokliucharАко имате счупен ключ при запалването, има няколко начина за отстраняване на останките. При всяка конкретна ситуация се избира най-оптималният вариант за извличане на фрагмента, защото задачата е не само да се издърпа, но и да се поддържа оперативността на замъка.

Затова ние професионалните автоключари предупреждаваме собствениците на автомобили и опитите при подобни ремонти на превключвателя за запалване – ако нямате съответните знания и инструменти механизмът на заключване може да се повреди.

В допълнение, премахването на счупения ключ в превключвателя за запалване впоследствие изисква възстановяване на този ключ, което може да се извърши само в сервиз.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! В Интернет можете да намерите съвети за премахване на ключов фрагмент от запалването с помощта на супер лепило. Твърди се, че има възможност да залепите двете половини, като намажете чипа директно в замъка и подпрете втората част срещу него. Това е най-глупавият съвет, след който не само не изваждате счупения ключ, но и съсипвате ключа за запалване. Бравите, запечатани по този начин, с фрагмент вътре, периодично довеждат  до ремонт – нито една от тях не може да бъде възстановена в работно състояние.

Ако клиентът донесе ключалката и ключа в тази форма:

Твърди се, че ключовият чип е в ключалката. Клиентът иска да се извади част от счупения ключ от автомобила и да направим нов. За щастие, в този случай собственикът на автомобила не прави катастрофални опити да извади сам ключовия фрагмент.

Ключът е последният и е невъзможно да се дублира според този модел:

Силното износване на повърхностите на ключа, липсата на основа не ви позволяват да направите добро копие. Следователно ключът ще бъде възстановен според механизма за защита на ключалката.

Изваждаме барабана от корпуса на ключа за запалване, а от последно – механизма за секретност:

За десет години употреба на ключа при запалване,  може да се намери натрупване на мръсотия и деформиране, смесени с фабрична грес. Целият този процес не само възпрепятства нормалната работа, но и допълнително утежнява ключалката по време на работа.

Следователно всички части на механизма за заключване на запалването се почистват. Ето как ще изглежда механизмът за поверителност:

Както виждаме, нейната секретност се осигурява от осем кодови рамки. Ето как изглежда същия механизъм, когато в него се вмъкне ключ с необходимата нишка.
Работата е свършена, заключването става в обратен ред.

Ако имате счупен ключ в запалването на автомобила, нашите автоключари са готови да ви помогнат не само с отстраняването на останките, но и с последващото възстановяване на ключа. Цялата работа от този вид се извършва от специалисти в нашата работилница по отстраняване на повредата.