ключар-в-софия

Кога е подходящ момент да смените ключалките около дома си? Смяната на ключалките обикновено означава едно от двете неща. Повторно въвеждане на ключалките (където ключар променя кода на съществуващите ви брави и изрязва нови ключове) или пълна подмяна на хардуера на ключалката и новите ключове. Когато изцяло подменяте хардуера на ключалката, имайте предвид, че повторното превключване на ключалките може да е нещо, което искате да направите. Можете да прочетете повече за повторно въвеждане тук.

Ето 5 причини, поради които трябва да помислите за смяна на ключалките на вашето място.

Загубени или откраднати ключове

Независимо дали сте загубили ключовете си или те са били изречени, е добра идея да замените ключалките около дома. Вземете отгоре бързо, ако някои елементи, които съдържат подробности за вашия адрес, също са изчезнали по едно и също време. Никога не можете да сте сигурни къде са завършили тези ключове и е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате.

Счупени или трудни за използване брави

Ако вашата ключалка не функционира правилно, препоръчително е да замените напълно хардуера на ключалката. Счупена или трудна за използване брава е толкова добра, колкото и никаква ключалка. Когато подменяте заключващия чат на вашия ключар за повторно въвеждане в съответствие с останалата част от вашия имот. По този начин няма да добавяте друг ключ към колекцията си.

Преместени в нов дом

Преместването в нов дом е вълнуващо време. Чрез смяна на ключалките на новия си имот можете да сте сигурни за броя на ключовете, които съществуват и за това кой има копие. Може да ви е интересно да прочетете и нашата публикация – 3 начина да подобрите сигурността на новия си дом.

Основни ремонти

Ако вашият дом наскоро е претърпял интензивна поддръжка или ремонт, има вероятност трети страни да са получили набор от ключове за вашия дом. Това е един от случаите, в които може да искате да сгрешите от страна на предпазливостта и да промените бравите си.