В днешно време дървените врати се използват като входни врати доста рядко, тъй като не могат да осигурят адекватна защита. Следователно върху тях се монтират най -често срещаните вградени ключалки.

Какъв е смисълът да харчите пари за брониран хардуер, ако можете лесно да разбиете самата врата?

Но за пластмасови или дървени интериорни врати се предлага голям избор от вградени ключалки.

Подходящи са следните видове заключващи механизми:

  • Брави с дръжки: това са компактни и удобни продукти. Те са под формата на копчета (овална или кръгла дръжка с вграден механизъм), натискащи се или върху розетка. Ако ключалката е с дръжка на лоста, тогава заключващият й механизъм е ключалка. Може да се отваря отвътре с копче, а отвън с ключ. Такива продукти с ключалки са лесни за монтиране, но не винаги надеждни при използване. Дръжките на изхода се считат за по -функционални брави за интериорни дървени врати;
  • Брави с ключалки: използват се там, където има нужда от затваряне на стаята отвътре (спалня, баня, душ и др.). За заключване на механизмите не се изискват ключове, те са ролкови;
  • Вградени ключалки: най -простите заключващи механизми. Когато вратата е затворена, ключалката пада в жлеба на крилото и е фиксирана там. Можете да го отворите, като натиснете дръжката;
  • Магнитни брави: съвременни устройства, при които ключалката се активира с помощта на магнит. Тяхното предимство е безшумната работа.

В продажба можете да намерите други видове вградени ключалки за врати от масивно дърво. Предимствата на материала са възможност за лесно вграждане на заключващия механизъм на всяко необходимо място.

Избор на вградена ключалка за метална входна врата

Металните интериорни врати в жилищни помещения практически не се използват. Те се монтират главно в различни институции. Но входната метална врата вече е по -надеждна защита. За тях обикновено се избират вградени механизми. Ако потребителят няма подходящ опит, тогава е по -добре да поверите монтажа на вградена ключалка на входна метална врата на професионалисти – ключари. Това ще гарантира висококачествен и бърз монтаж, както и ще предотврати повреда на самата врата (в края на краищата ще трябва да се пробива, и изрежат няколко дупки).

Ние сме КЛЮЧАРИТЕ – денонощни ключари, работещи на територията на цяла София. Имаме повече от 20 години опит в ключарските услуги и аварийното отключване. Ако Вашата врата е метална има модерна ключалка или заключващ механизъм, това няма да ни попречи да я монтираме.