locksmith_locksУникални физически кодове, като: Пръстови отпечатъци, ирис и ретина, геометрия на ръцете или тон на гласа – това са индивидуални характеристики, които успешно се използват в биометричната технология. Така че, някои брави използват докосванията с пръст вместо ключ. В допълнение към биометричните брави широко се използват механични комбинирани брави.

Заключването на пръв поглед, обичайният код, монтиран в ключалката на вратата. Нормално, но само на външен вид. За да отворите вратата с ключа не се изисква, дори пръстов отпечатък не е необходим. Използва се обикновен шаблон, върху който се съхранява запис на пръстовите отпечатъци. Ако записът в шаблона съвпада със записа, съхраняван в паметта на ключалката, вратата се отваря.

Усъвършенстваната технология и висококачествените биометрични материали на бравата осигуряват високо ниво на сигурност. До 99 шаблона за пръстови отпечатъци могат да се съхраняват в паметта на биометрично заключване (при някои модели до 640). Биометричното комбинирано заключване може също да се отвори с помощта на дистанционното управление или да се въведе парола.

Ключалката е оборудвана с двойна система за захранване (вътрешна и аварийна). Тялото има 5 заключващи системи за затваряне и скенер за пръстови отпечатъци с устойчиво на удар стъкло. Заключващият механизъм е антистатичен и устойчив на повреди.

Как да изберем безопасно заключване?

Повечето производители на механични комбинирани брави осигуряват 12 или 24 месеца гаранция, но ключалките се използват дълги години и тези устройства не се влошават. Важно е да изберете замъка сериозно. Ето защо, преди да изберете устройството, трябва да си отговорите на няколко основни въпроса:

При избора е необходимо да се реши какво и от кого ще защитава (произведения на изкуството, скъпоценни камъни, скъпо електронно оборудване, мебели).

Какъв тип брава да избера?

Коя ключалка трябва да бъде с механичен код или може би електронна? Трябва ли бравата да бъде заключена или заключена? Код за заключване на клавиатурата за заключване – най-добрата защита срещу хакване.

Колко често ще отваряте ключалката?

Има ли този тип брава подвижен цилиндър, който е посредник между ключалката и ключа?

Погрижете се за сигурността и изберете желаната брава!

Изборът на ключалката за входната врата изглежда е тривиален въпрос, но противно на външния вид, това е важен елемент, без който поставянето на входната врата няма смисъл.

На нашия пазар има около две хиляди различни модела брави за входните врати. Изборът е значителен и въпреки това много често се сблъскваме с труден избор и не знаем какво да изберем.

На първо място, ключалките се различават поради монтажа.

След завъртане на ключа, щифтът влиза в отвора в рамката на вратата и по този начин се заключва вратата. За разлика от фиксираната ключалка, към вратата са прикрепени катинари. Такива брави се отварят от едната страна с помощта на ключалка, а от другата страна с резе или дръжка. Този тип брава са монтирани на врати, които са прекалено тънки, за да изрежете ключалка в тях. Има укрепени брави, които се различават от обикновените брави по това, че вместо един заключващ болт имат няколко.