домашен-ключар„Моята къща е моята крепост“ казва известната народна мъдрост, но как наистина да си осигурите дома или апартамента. Какви мерки трябва да се предприемат, за да се гарантира, че къщата има не само уют и комфорт, но и чувство за сигурност?

Укрепване на вратите и прозорците.

Най-често „неканените гости“ влизат през вратите, инсталирането на надеждна брава, укрепването ще помогне да се избегнат пробиви. Прозорците, особено ако живеете на долните етажи – те също трябва да бъдат защитени. Трябва да се монтира подсилена рамка на прозорците – ще ви спести проблемите от крадци, както и от прекомерен шум от улицата.

Настройка на алармата.

Инсталирането на алармена система е доста често срещан метод за защита, но по-често се използва в офиси, използва се и у дома, където съхраняваме не по-малко ценни неща и документи. По телефонната линия има аларми със сигнали за взлом. Програмата за аларма „помни“ няколко номера, например вашето, най-близкото полицейско управление или охраната на вашата къща.

Охрана.

Защитете дома си не само отвътре, но и отвън. Добре осветени вход и улица, комбинирани брави на входните врати, скрити камери за видеонаблюдение, специални охранители ще предпазят дома ви и ще предпазят вас и вашите деца от неприятни непредвидени ситуации.

Застраховка.

Защитата може да бъде не само физическа, но и материална, като застраховате дома си, апартамента или офиса си срещу кражба, взлом, пожари и други бедствия, вие предупреждавате себе си срещу големи парични загуби.

Домашно куче.

Кучето е не само най-добрият приятел на човека, но и страхотен защитник, така че ако имате място и време, вземете „жив“ пазач, но не забравяйте, че породите пазачи (кавказки и средноазиатски овчарски кучета, и други) изискват отглеждане и специална подготовка. Ако вземете решение за такава решаваща стъпка, ще получите не само отличен защитник, но и най-отдадения и искрен другар.

Интелектуална собственост.

Във времена на информационни технологии и иновативни открития човек трябва да защитава не само материалната собственост, но и интелектуалната собственост. Това може да стане по няколко начина: съхраняване на информация за дълъг период в сейфовете на банката или на поръчителя, ако ежедневно е необходима важна информация, трябва да защитите компютъра, телефона си, да инсталирате анти-грешки и така да защитите интелектуалния си свят от проникване.

Ако искате ефективно да защитите дома си от подобни неприятности, трябва да закупите най-защитната брава. Ако искате да избегнете счупване на брави и надеждно да защитите вашия дом от неоторизирано влизане, купете висококачествено и трайно устройство.