Брави на дръжките

Заключването на дръжката е добър начин за възпиране на случайни нарушители, въпреки че няма да осигури почти никаква защита срещу решителна кражба. Ключалката на дръжката има ключалка отвън и обикновен лост, който завъртате вътре. Ключалката спира дръжката на вратата да се върти, но е лесно да се вземе. Също така не може да спре натрапника да рита вратата или да удря дръжката с чук. Винаги заключвайте ключалките на дръжките, но ги сдвоявайте с нещо по-силно като ригел.

 

Мъртви болтове

Както подсказва името, ригелът използва здрав метален болт, за да закрепи вратата към рамката на вратата. Едноцилиндровите болтове са закрепени отвън, но използват лост за завъртане отвътре. Те са най-лесни за отваряне отвътре в случай на пожар или друга авария, но ако имате прозорци до вратата, крадецът може просто да счупи прозорец, да посегне и да отключи вратата.

Двойните цилиндрични болтове са закопчани от двете страни, което прави невъзможно крадецът да влезе и да ги отключи. Те се считат за по-сигурни от едноцилиндровите ригели, но за безопасността на вашето семейство е важно да държите ключ близо до вратата и да сте сигурни, че всички членове на семейството знаят къде да го намерят.

 

Заключване на клавиатурната система за сигурност

Механично ключалките на системата функционират като всяка друга ключалка на вратата. Разликата е, че не е нужно да се притеснявате, че ще загубите или забравите ключа си. Някои ключалки на клавиатурата са интелигентни ключалки, които могат да се свържат в цялостна система за домашна сигурност. Докато редовно променяте кода и не избирате лесно познаваем код, заключването на системата за сигурност може да бъде доста сигурно. Те обаче са толкова добри, колкото техните механични и електрически компоненти, така че не забравяйте да изберете само високо оценени ключалки на клавиатурата.