Повечето хора предприемат някои добри мерки за сигурност, за да опазят собствеността и близките си. За съжаление, някои неща се пренебрегват и се превръщат в уязвими точки. Добър пример за такава е – вашият гараж.

Толкова е лесно да се пренебрегне, защото хората обикновено не го разглеждат като част от жизненото си пространство. Това е мястото, където паркирате колата си, за да я предпазите – мястото, където съхранявате нещата си като празнични декорации, когато не се използват. Може би използвате гаража си като работилница и той просто е запълнен с куп дървени стърготини и скрап.

Независимо от начина, по който използвате гаража си, той трябва да бъде проверен за налични  уязвими точки.

ИМА ЛИ ВАШИЯ ГАРАЖ СТРАНИЧНА ВРАТА (СЕРВИЗНА ВРАТА)?

Ако отговорът е да, какъв тип ключалка има тази врата? Ако редовно използвате страничната врата на гаража си, колко често се уверявате, че е заключена? Хората често стават небрежни с безопасността на гаража си, защото е хубаво да имате алтернативна входна точка към двора си. Проблемът е, че същата странична врата също може да осигури на престъпниците друг начин да влязат в дома ви. Ако нямате мъртъв болт, трябва сериозно да обмислите да си поставите такъв. Вече имате такъв? То тогава не оставяйте резервния си ключ под постелката или под саксията до вратата. Това е първото място,на което крадецът ще погледне.

Ако имате ключалка, която се заключва с ключ от двете страни, дръжте ключ близо до (или в) ключалката от вътрешната страна на гаража ви. Това ви дава бърз достъп в случай на спешност и нямате друг достъпен изход.

Не забравяйте да закрепите вратата, която води към интериора на къщата ви. Ако ви липсва подходяща ключалка за тази врата, това е бързо решение.

 

ИМА ЛИ ВАШИЯТ ГАРАЖ ПРОЗОРЦИ?

Прозорците са другият елемент, който често се пренебрегва. Ако нямате щори или други форми на покрития за прозорци в гаража си, вземете си. Те ще попречат на любопитните погледи да не видят дали колата ви е там. Те могат да подскажат, че сте извън града или далеч достатъчно дълго, за да бъдат счупени и използвани за вход. Бюджетно решение е матирано винилово фолио за прозорци (или дори лепяща тъкан) върху прозорците. То пропуска светлината през деня и предпазва от надничане вътре.

garjna-vrata

ЗАМЕНЕТЕ СТАРАТА СИ ГАРАЖНА ВРАТА

Колко пъти приближавайки вратата на гаража ви забелязвате колко зле изглежда тя? Казвали сте си, че ще я замените, но просто не сте стигнали до тази задача все още. Всеки ден, който преминава, без да се подменя тази износена врата, е друг ден, който вратата представлява потенциален риск. Освен че е грозна и представлява опасност за сигурността, тя може да бъде опасна и по много други начини. Не чакайте, докато не е късно да смените старата си гаражна врата.

Предимствата от получаването на нова гаражна врата са, че новите са подсилени, разполагат със защота за  различни метеорологични условия, идват със подсилени предпазни устройства и брави. И накрая, те изглеждат красиви и добавят стойност към вашия дом.

 

… И ЗАКЛЮЧВАНЕТО

Може би не се нуждаете от нова гаражна врата, но все пак трябва да сте сигурни, че сте заключили тази, която имате. Вярвате или не, повечето грабежи се случват посред бял ден – най-вече защото тогава хората обикновено са на работа (поне преди COVID-19). Ако обичате да оставяте вратата на гаража си широко отворена, потенциално каните някого да влезе направо, независимо дали сте вкъщи или не.

 

Колко пъти сте подрязвали жив плет или сте косили тревата и напълно сте пропуснали факта, че съпругът ви ,ви вика ,или съсед се опитва да привлече вниманието ви? За съжаление отнема само момент, докато гърбът ви е обърнат, за да може някой да се плъзне и влезне.

 

ДОБАВЕТЕ ВЪНШНИ СВЕТЛИНИ

Задният ви двор вероятно е обърнат към задния двор на някой друг. Известно е, че хората могат да прескачат множество огради, за да нахлуят в дом или да избягат от мястото на престъпление. Външните светлини могат да помогнат за предотвратяване на престъпността. Инсталирането на някакво сензорно осветление извън гаража и страничната или задната врата е интелигентен начин за добавяне на сигурност и спокойствие. Те могат да бъдат LED и дори със слънчево захранване.

 

С нарастващата популярност на LED и слънчевото осветление, тези опции стават все по-често срещани и по-достъпни. Не само ще добавите повече сигурност, но може и да увеличите стойността на дома си.

 

Много избират да оставят стандартните светлини на верандата включени през цялата нощ – класически ход. Макар че това ще помогне да се предотврати престъпността, всичко това ще ви струва повече в края на месечната сметка за електричество и вероятно ще притеснява съседите ви. Това е една от причините сензорните светлини да са по-добра опция и да могат да поемат всеки бюджет.

ЗАЛЕПЕТЕ НЯКОЛКО РАЗУБЕЖДАВАЩИ ЗНАКА В ДВОРА СИ

Едно от най-евтините неща, които можете да направите, за да държите крадеците надалеч, е да поставите няколко знака „Пазете се , бясно куче“. Всички са ги виждали и са сигурни, че има шанс да няма куче. Въпреки това те наистина помагат!

 

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да попитате експерт по ключарски услуги, който да оцени вашите нужди за сигурност. Ако осъзнавате, че вашият гараж и дом се нуждаят от по-добра сигурност, обадете се на ключарите от https://kliucharite.com/ . Нашите професионални ключари са квалифицирани и предлагат разнообразни услуги, за да направят имота ви по-безопасен за вас и вашето семейство.