Можем да кажем, че Mul-T-Lock цилиндрите, са признати в целия свят. Израелска компания, занимаваща се с разработването на различни видове заключващи продукти и фитинги за врати, произвежда наистина висококачествени и надеждни продукти, които бързо завладяха световния пазар.

Всичко това, подобно на цилиндрите на ключалката, се характеризира с най-високи потребителски свойства:

 • лекота при монтаж;
 • издръжливост;
 • устойчивост на всякакъв вид взлом.

Това се дължи на факта, че при производството им се използват иновативни технологии и висококачествени материали, като всеки отделен продукт се подлага на необходимите тестове, което дава възможност да се идентифицират и отстранят евентуални дефекти.

Ако опишем механизма за секретност, използван в съвременните брави, тогава той може да бъде от три вида – диск, лост и цилиндър, но последният е най-популярният и търсен сред потребителите по целия свят.

Купувайки цилиндри за заключване Mul-T-Lock в насипно състояние – правите инвестиция за вашата безопасност.

За да се предпазите от закупуване на фалшиви продукти, трябва да обърнете внимание на:

 1. Оригиналните и официални цилиндри Mul-t-lock се доставят в различни опции за опаковане (сини или бежови кашони в различни размери и цветове). Опаковката няма сложна защита срещу копиране. Не е трудно да се направи картонена кутия с ярък печат, следователно, според нас, е последното нещо, което да сравним опаковката. Новите кутии идват в синьо.
 2. Китайската версия, подобно на тялото на оригиналния цилиндър 7×7, е изработена от месинг. Качеството на галваничното покритие е лошо и бързо се износва. На предната страна има лого Mul-t-lock без буквата R (показва, че търговската марка е регистрирана).
 3. Превключвателят (въртящият) е с по-груба форма.
 4. Страната на езика на китайския цилиндър е различна от оригинала.
 5. В долната част на корпуса се виждат тапите на щифтовете.
 6. Има очевидна разлика в цвета, може да се отбележи разликата в изрязването на ключа и неговата устойчивост на огъване – копието има забележими деформации. Също така оригиналният ключ има отвор за декоративна цветна вложка, която е включена в комплекта, за да се разграничат ключовете от същия комплект. Фалшивата, съответно, няма такава.
 7. Друга дреболия, която може да се види в оригинала, но не и при копието, е наличието на партидни номера както на ключа, така и на самия цилиндър Mul-t-lock.
 8. Друг момент е качеството на изработка на наличните копия. Държейки копието в ръце, човек усеща грапавостта на обработката на детайла в ъгъла на формата на цилиндъра. Оригиналът всъщност е приятен за държане в ръцете си, усещайки гладкост на формата и плътно прилягане на частите на цилиндъра.