domofon

Тези устройства имат много опции, но се различават по броя на използваните сложни елементи и вида на комуникация и т.н. Кои са основните видове домофони:

Видеодомофон.

Видеодомофонът става все по -популярен в наши дни. Той, освен че предава звук, работи и с изображения. Можете да видите човека, който идва, и да решите дали да го пуснете или не. Този подход помага да се избегнат грешки при разпознаването. Ако домофонът е в офиса, тогава можете да поискате да покажете например куриер или други работни документи на камерата. Екранът се намира в частта на домофона, която се намира вътре в помещението. Съвременните висококачествени камери помагат да се види човека не само на дневна светлина, но и в черно-бяло през нощта. Наред с това, се извършва цифрово записване на видео разговори към интеркома. Така че, когато се върнете у дома, лесно ще разберете кой е дошъл.

Безжичен домофон.

Безжичният домофон е много популярен. Работи на базата на радиовълни. Това дава възможност да се избегне увреждане на стените при монтиране на проводници. Процесът на монтаж е многократно по -бърз. За да отговорите или да отворите вратите, достатъчно е да използвате радиолампа. Тя не е прикрепена към стената и може да бъде разположена навсякъде в апартамента. Вълните на такъв интерком не се пресичат с други, така че не трябва да се страхувате от грешки при работа. Също така, устройството перфектно се синхронизира с Wi-Fi мрежата. Обхватът е до около километър. Слушалката за радио също дава възможност за управление на осветлението или за включване на алармата. Такава система има и своите недостатъци. Приемът на сигнал може да е лош на дълги разстояния. Цената на тези устройства е по –висока.

Аудио интерком.

Тази опция се използва много активно от дълго време. Той има връзка само чрез звукови вълни с наемателите на апартамента. Предлага се в различни модификации. Например има модели със звукови сигнали, устни подкани на екрана и т.н. В някои е достатъчно просто да въведете номера на апартамента, докато други изискват натискане на определени бутони, за да активирате разговора. Такива домофони са надеждни и с високо качество. Те могат да служат в продължение на много години.

Погрижите се за вашия комфорт и безопасност възможно най -скоро. Висококачествените домофони ще ви помогнат. Не забравяйте, че вашата безопасност е във вашите ръце.