отваряне-на-сейфИмате нужда от малък, но надежден домашен сейф? Искате ли да запазите документи, пари, ценности под собствен зорък контрол?

Определено можете да запазите всичко, придобито, с помощта на модерен сейф. Сейфът, в съвременния свят, не е обикновена желязна кутия с ключалка, а цяла пълноценна система за защита срещу неоторизиран достъп до лични вещи. Това е надеждността и качеството не само на високотехнологичния замък, но и на всички структури около него.

Двата най-важни параметъра, на които трябва да обърнете внимание при избора на сейф са огнеустойчивостта и степента на защита срещу взлом. Съхранение, което съчетава и двете качества, ще бъде особено надеждно и сигурно. Разбира се, ще трябва да платите значителна сума за такъв сейф, но това ще бъде напълно оправдано. Факт е, че комбинацията от устойчивост на топлина и устойчивост на взлом при производството на един сейф за съхранение е сложен процес, който изисква много умения, висока прецизност и модерни технологии от производителя.

В момента сейфовете с дебели двойни стени са най-трайни, издръжливи и надеждни, тъй като допълнително между тях е положен специализиран материал, устойчив на високи температури.

Препоръчително е също да изберете сейф с механична и електронна защита. Обикновено ключалките се специализират в един механизъм, така че вторият ще бъде неприятна изненада и ще причини значителни затруднения.

Как да защитим сейфа от взлом и грабеж

Има много възможности за допълнителна защита на сейфа от евентуален взлом, щети на имущество и кражба. Колкото по-висока е защитата, толкова по-малка е вероятността крадците да успеят да се доберат до ценното имущество, важни документи или пари. Допълнително можете да монтирате система за сигурност, която при опит за отваряне или влизане ще изпрати сигнал до собственика. За да се сведе до минимум вероятността от грабеж ще помогне спазването на прости правила:

  • не прехвърляйте кодови комбинации или дублиращи се ключове на трети страни;
  • дръжте ключовете на място, скрито от любопитни очи;
  • поставете сейфа на труднодостъпно място, където няма да се вижда (маскирайте в ниша под картини, в шкафове, зад отделни врати);
  • избирайте само надеждни модели от доверени производители;
  • задайте код, който няма да бъде свързан с важни дати, комбинацията от числа трябва да е произволна;
  • използвайте комбинирана система за сигурност (няколко ключалки наведнъж).

Често срещана грешка на собствениците е да съобщават на приятели и познати за покупката си. Ако това не може да се избегне, тогава е по-добре да пазите информацията за сейфа в тайна от трети страни (коя ключалка, кой модел, къде е инсталиран и т.н.). В общуването с други хора те могат неволно да споменат тази информация, без изобщо да очакват да станат потенциални крадци.