bg-testimonials1Често срещан проблем с вратите е счупена дръжка на вратата. Факторите на износване могат да включват: Неправилен монтаж, недостатъчно закрепване на основата на дръжката, грешки при избора на дължината на свързващия квадрат, лошо качество на дръжката, голямо износване или големи натоварвания. Всичко това рано или късно води до разпад.
Подмяна или ремонт на дръжките на вратите е необходимо, ако:

  • Дръжката е увиснала и виси много по отношение на основата;
  • Когато вратата се отвори или затвори, дръжката остава в ръцете;
  • Дръжката не се връща в хоризонтално положение;
  • Дръжката на вратата се върти на 360 градуса.

Монтаж на дръжки

При монтажа на дръжката на вратата е важно умелото инсталиране с всички тънкости, така че в бъдеще механизмът да служи дълго време и да не се счупи. Също така дръжката трябва да бъде избрана така, че да съответства на модификацията на ключалката и да припокрива всички отвори от стари дръжки. Повечето производители на мебели за брави и врати продават дръжки отделно от механизмите за заключване и ако една дръжка се счупи, не е необходимо да сменяте цялата брава, но е достатъчно да вземете и инсталирате само нови дръжки.

Ремонт на дръжката на вратите

Ако висококачествените месингови дръжки на вратата са разхлабени,  КЛЮЧАРИТЕ – денонощни ключари, работещи на територията на цяла София ще ги поправят или заменят с нови. Ще заменим необходимите части, ще преинсталираме и фиксираме дръжките на вратите, а също така ще ги обработим със специално съединение, за да изглеждат като нови. Резултатът от нашата работа са лъскави и перфектно работещи дръжки на вратите, които ще продължат повече от една година.

Основата на дръжките е удължена лента, която има различни размери по ширина и дължина и е избрана така, че старите дупки да се припокриват. При дръжките на щангата е важно да се вземе предвид разстоянието в центъра (разстоянието от основата до отвора за ключове). Дръжките могат да бъдат монтирани по различни начини: Съединителни винтове, които затягат двете дръжки заедно, и прости винтове, които държат дръжката към равнината на вратата.

Често се срещат в двойка с електромагнитни брави, тъй като те изпълняват функцията за отваряне и затваряне на вратата, без да взаимодействат с ключалката и са фиксирани върху самата врата. Дръжки-скоби често са инсталирани на вратите на оградата, банковите и офисните врати. Те приличат на големи скоби или дълги тапицерии, размерът им е от 10 см до 2 метра.

За всички въпроси, свързани с ремонта и подмяната на дръжките на вратите, свържете се с нашите ключари.