remont-na-kliuchalka

Вашите ключалки на вратата са критична линия на защита между вашия дом или бизнес и потенциален нежелан нарушител, така че има смисъл само да се гарантира, че те са добре поддържани и в изправност. Когато се поддържат правилно, ключалките на вратите трябва да издържат около 20 години, преди да се нуждаят от подмяна. Но има определени ситуации, при които може да се наложи да ги замените преди този момент. Като се има предвид това, ето вижте пет причини, поради които може да се наложи да смените ключалките на вратите си (освен ако са на повече от 20 години, разбира се):

Загубили сте ключовете си: Ако сте загубили ключовете на къщата си, смяната на ключалките на вратите ви трябва да бъде едно от първите неща, които правите – дори ако сте ги намерили или са били върнати ден-два по-късно. Никога не се знае кой ги е имал и дали са откраднати. Нещо повече, с това колко лесно и достъпно е да правите копия в наши дни, никога не можете да бъдете прекалено внимателни.

Преместили сте: Трудно е да разберете колко резервни ключове е направил предишният собственик – и кой ги има. Може да са роднини, приятели, съседи – всеки. И докато бихте могли да възприемете предишния собственик като надежден човек, факт е, че не познавате техните роднини и приятели. Отново, по-добре безопасно, отколкото съжалявам.

Имало е проникване: Въпреки че взломите или опитите за взлом са жалки, те са добро напомняне, че може би ключалките на вратите ви са били неадекватни и сигурността на дома ви не е била в състояние да угасне. Възползвайте се от тази злощастна ситуация и подобрете сигурността на дома си, като започнете с нови, по-сигурни ключалки на вратите.

Раздяла: Знаете какво казват – раздялата е трудна за правене. И докато раздялата с другата ви страна може да изглежда приятелска на повърхността, тя може да е всичко друго, но не и дълбоко в себе си. Емоциите могат да се повишат, притежанията могат да се превърнат в спорна точка и нещата да се направо мръснат. Просто избягвайте целия този потенциален хаос, като смените ключалките на вратите.

Направили сте много копия: Вашите деца имат копия, за да се оставят в къщата след училище. Заехте копие на сервиза. Съседите ви имат такъв. Както и добрият приятел, който е загубил връзка със семейството ви. Ако сте в ситуация, в която сте направили – и сте разпространили – куп резервни ключове, играйте на сигурно и променете ключалките. Децата губят ключове, кой знае какво е направил ремонтникът с неговия и вие не сте толкова надеждни, колкото преди, когато става въпрос за вашия бивш приятел. Не рискувайте.