Смяна на служител

Ако вашият градинар, чистач на къща или детегледачка напусне или бъде уволнен, продължете и повторно въведете ключалките си, дори ако ключът ви е върнат. Винаги е възможно лицето да е направило копие и просто не си струва дори този малък риск.

Ако сте собственик на бизнес, също е добра практика да смените ключалките си, когато служител напусне. Това ще предпази вас, компанията и останалите ви служители от малкия шанс недоволен служител да се върне с копие на ключа.

Преместване

Преместването в нов дом или офис е един от случаите, когато винаги трябва да смените ключалките. Не знаете колко копия на ключа могат да се носят с хора, които никога не сте срещали. Преместването в нов квартал създава риск от престъпления на възможностите, тъй като все още не сте се ориентирали или не сте се свързали със съседите, така че грешете от страна на предпазливостта.

Преместване на наемателя

Ако сте наемодател, сменете ключалките, след като наемателят се изнесе. Няма гаранция, че сте получили обратно всяко копие на ключа и го дължите на останалите си жители и новия обитател на това пространство, за да гарантирате, че никой неоторизиран не може да влезе вътре.

Нахлуване

Ако вашият дом или офис е бил разбит, незабавно сменете включете ключалките. Невъзможно е да се разбере дали крадецът е завършил с копие на ключа и няма смисъл да рискувате.

Развод

Въпреки че може да звучи като прекалено много, силните емоции, свързани с развода или разпадането на дългосрочна връзка, могат да накарат хората да правят тъпи неща. Премахнете изкушението да откраднете важни документи или най-ценните си вещи, като просто смените ключалките.