remont-na-kliuchalkaВсеки собственик на къща използва редовно бравите на вратите, а също толкова често пренебрегва тяхната поддръжка. Повечето се коренят в липсата на поддръжка или неправилния монтаж на бравите, които са с добро качество.

Най-вече се смята, че ключалката на вратата ще е вечна. В зависимост от обема на използване дори бравите с високо качество не могат да удържат на натоварването. Според повечето ключари средният живот на една брава е приблизително седем години.

Заключването на вратите изисква поддръжка, за да функционира правилно и да се избегне счупване като всяко друго механично устройство. Монтажа на нови брави на вратата може да ви струва скъпо, така че за да се възползвате максимално от бравите си, вземете предвид следните съвети:

  1. Не разчитайте на графитен прах

Не разчитайте на графитен прах, тъй като може да се превърне в проблем. Опитните ключари могат да използват графитен прах при определени обстоятелства, но той може да затрудни вътрешната работа на механизма.

  1. Спрей за смазване

Избягвайте да не залепват вашите брави и механизми на вратите. Мръсотията може да се натрупа върху бравите ви поради ежедневна употреба и може да доведе до по-силно отваряне на бравите и дори замръзване. Нанесете спрей за смазване директно върху ключалката. Изберете висококачествени смазочни материали за вашите брави. Те задържат ключалките за много по-дълъг период от време. Напръскайте малко количество смазка в ключалката и пускайте ключа в и извън ключалката многократно. Избършете всички отпадъци от ключа всеки път, преди да го поставите обратно. Препоръчва се да смазвате ключалките си поне веднъж годишно.

  1. Почистете ключалките си

Почиствайте често бравите си, особено заключването на входната врата, което се използва редовно. Когато дръжките, ключалките на вратите се използват всеки ден, върху тях могат да се натрупат масла, мръсотия. Избършете засегнатите повърхности със сапун и вода и ги изсушете с мека кърпа, за да не замърсявате замърсяващите повърхности замърсяванията и киселините от ръцете ви. Използването на абразивен или химически почистващ препарат върху брава или продукти на петролна основа може да повреди покритието на бравата, отколкото полза.

  1. Бъдете внимателни всеки път, когато поставите ключа си в ключалка, за да не се надраскат бравите и около техните ключодържатели и лицеви плочи.
  2. Бравата може да функционира правилно само ако вратата ви е правилно окачена и монтирана.
  3. Съвременните брави за вход няма да функционират правилно, ако не са правилно подравнени.
  4. Тъй като ключовете са проектирани да се носят преди заключването, е разумно да се дублират ключовете от оригиналните.

За контакти:

Ако сте заключени извън къщата си или имате нужда от съвети за подмяна на брави или съвети за поддръжка, обадете се КЛЮЧАРИТЕ – денонощни ключари, работещи на територията на цяла София. Спешен телефон: 0889 697 714.

.